La Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” a avut loc, azi, festivitatea de depunere a jurământului militar de către cea de-a 32-a serie de elevi declaraţi admiși în urma susţinerii examenului din sesiunea martie 2021.

 

Prezent la eveniment, secretarul de stat Gabriel Marius Mureşan a transmis tinerilor elevi un mesaj în numele conducerii Ministerului Afacerilor Interne și i-a felicitat pe viitorii poliţişti de frontieră cu ocazia depunerii jurământului militar.

„Vă felicit că ați ales să faceți carieră în cadrul structurilor MAI! Sunt convins că ați ales cu inima și că sunteți conștienți că vă asumați o misiune dificilă, care cere sacrificii și implicare maximă. Jurământul militar pe care l-ați depus astăzi reprezintă un pas important, emoționant și solemn care vă responsabilizează enorm”, le-a spus Gabriel Mureşan tinerilor. De asemenea, chestorul de poliție Marin Bondar, adjunct al Inspectorului General, a transmis elevilor un mesaj în numele Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române  exprimându-şi încrederea în această instituţie privind formarea lor ca viitori polițiști de frontieră bine pregătiţi din punct de vedere profesional. „Provocările sunt multe și diverse, unele dintre ele chiar dificil de anticipat. Pandemia actuală ne-a demonstrat tuturor că imprevizibilul este o realitate, că trebuie să fim pregătiți oricând și pentru orice. În cazul dumneavoastră, această pregătire începe chiar de pe băncile acestei renumite instituții de învățământ. Folosiți la maxim perioada de școlarizare! Construiți-vă o temelie solidă pentru tot ceea ce va urma în carieră! Aveți profesori experimentați, pe care îi puteți lua drept mentori profesionali și care vă pot antrena astfel încât stăpânirea de sine și controlul emoțional să vă devină rutină”.  

Cei 220 de elevi școlarizați la Oradea, care au depus jurământul militar, dintre care 65 de fete şi 155 de băieţi, au fost declaraţi admişi în urma susţinerii examenului de admitere din luna martie 2021, examen la care au fost înscrişi 1.241 de candidaţi. Durata studiilor pentru această serie este de un an, curricula de învăţământ fiind actualizată în funcţie de această perioadă de școlarizare, de cerinţele actuale ale beneficiarului, dar şi de experienţa acumulată din parteneriatele pe care instituţia noastră le are încheiate cu alte instituţii similare de învăţământ din Germania şi Ungaria.  La festivitate au mai luat parte oficialităţi locale şi reprezentanţi ai instituţiilor publice din municipiul Oradea, comandanţi şi şefi ai structurilor MAI şi MApN din garnizoana Oradea, veterani de război, şefi şi directori ai instituţiilor care cooperează cu Şcoala din Oradea şi bineînţeles, părinţii, rudele şi prietenii tinerilor elevi. Întreaga activitate s-a desfășurat cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19, invitații la acest eveniment au fost limitați la două persoane pentru fiecare elev și le-a fost adus la cunoștință prin intermediul elevilor despre faptul că pot participa doar cei care au dovada efectuării rapel-ului sau au dovada unui test PCR cu cel mult 72 de ore înainte. Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea efectivelor şcolii, într-o atmosferă plină de emoţie, sub privirile tuturor celor prezenţi. Momentul mult aşteptat a fost cel al întâlnirii elevilor cu cei apropiaţi, care au venit din toate colţurile ţării pentru a le fi alături în acest moment important din cariera lor.