Regulamentul de parcare ne lasă cu ochii-n soare
După mai bine de un an de discuţii, executivul local a fost în măsură să prezinte, ieri, consilierilor orădeni noul regulament de atribuire a locurilor de parcare la domiciliu. Din păcate, documentul elaborat cu atâta efort nu rezolvă nici pe departe problema locurilor de parcare din cartierele orădene.
Noul regulament limitează dreptul la un loc de parcare pentru cei care sunt proprietarii apartamentului sau pentru chiriaşii ale căror contracte sunt înregistrate la Direcţia de Finanţe. În plus, indiferent de numărul de autoturisme deţinute, o persoană fizică poate beneficia doar de un singur loc de parcare. Atribuirea se va face prin licitaţie publică. De asemenea, se stabileşte o taxă de parcare care va fi modificată an de an. În acest an, taxa este de 80 de lei. Garanţiile oferite de către Primărie în schimbul acestei taxe sunt foarte reduse. Dacă în Arad sau în Cluj-Napoca s-a implementat un sistem mecanic de blocare a locului de parcare în favoarea celui care l-a închiriat, municipalitatea orădeană a refuzat să facă uz de această procedură. În plus, după ora 22.00, angajaţii Administraţiei Imobiliare Oradea nu se vor mai deplasa la sesizările şoferilor care îşi găsesc locul ocupat. "Nu am acceptat blocarea locurilor de parcare, aşa cum se întâmplă în Cluj-Napoca sau la Arad. Nu putem ţine ocupat în permanenţă un loc de parcare", a declarat Ioan Şimon, şef Serviciu Parcări. De asemenea, acesta a mai sugerat ca cei care vin în vizită şi ocupă un loc liber ar trebui să afişeze pe bordul maşinii numărul de telefon, astfel ca proprietarul maşinii care îşi găseşte locul ocupat să poată solicita vizitatorului să-i elibereze spaţiul.
Şimon a mai adăugat că implementarea acestui program va înregistra, la început, unele probleme, însă, în timp, şoferii se vor disciplina şi se vor respecta.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.