Gata de 'atac' după 'Revista de front' !
Începând de azi, cei 48 de agenţi ai Poliţiei comunitare Oradea îşi vor începe misiunea pentru care s-au pregătit timp de trei luni. Ieri, în cadrul "Revistei de front", le-au fost înmânate noilor oameni de ordine diplomele de certificare a calităţii de agent comunitar. După discursurile oficiale, agenţii comunitari au efectuat mai multe exerciţii demonstrative de legitimare, interceptare, imobilizare, răspundere la atac etc. Totodată, ieri a fost prezentată şi o parte din arsenalul din dotare, de la pistoale, bastoane, cătuşe, staţii de emisie la scutere şi autoturisme inscripţionate cu "Poliţia comunitară", respectiv "Poliţia ecologică".
Într-un cadru festiv, cei 48 de agenţi comunitari şi-au primit la sfârşitul perioadei de pregătire certificatele care le atestă calitatea de poliţişti comunitari, ceea ce le va permite, începând de azi, să desfăşoare activităţi în teren. La manifestare au fost prezenţi primarul Ilie Bolojan, viceprimarii Biro Rozalia şi Gheorghe Carp, dar şi reprezentanţii unor instituţii publice din Bihor. Directorul executiv al Poliţiei Comunitare, Crăciun Leucea, a precizat că cei 48 de agenţi comunitari vor fi repartizaţi pe misiuni: relaţia cu cetăţenii, intervenţii, Poliţia ecologică, parcările din zona centrală, trafic greu, control comercial, siguranţa cetăţenilor în mijloacele de transport în comun (acţiuni comune cu OTL), combaterea cerşetoriei, a vagabondajului (acţiuni comune cu ASCO, Direcţia pentru Protecţia Copilului şi Poliţia municipiului Oradea), asigurarea ordinii publice la 10 şcoli din oraş, acţiuni de patrulare pe opt sectoare din oraş, respectiv activităţi educative în instituţiile de învăţământ. În schimb, primarul Ilie Bolojan a adăugat că prioritare sunt "siguranţa în şcoli, asigurarea unei trafic normal, prin supravegherea parcărilor şi a traficului greu, precum şi păstrarea unui oraş curat". În acest sens, agenţilor comunitari li s-au pus la dispoziţie cinci autoturisme, inscripţionate atât cu "Poliţia comunitară", cât şi cu "Poliţia ecologică". De asemenea, poliţiştii comunitari vor folosi în misiunile lor şi cele 12 scutere, achiziţionate de curând. În cadrul manifestării de ieri, au fost prezentate materialele şi tehnica din dotare: pistoale tip Glock şi muniţia aferentă, tonfe, bastoane şi cătuşe, aparate electroşoc, spray lacrimogen, precum şi staţii de emisie-recepţie. În urma unui protocol cu Inspectoratul de Poliţie, dispeceratul va fi asigurat non-stop, va exista un echipaj de intervenţie 24 de ore din 24, de asemenea, cei care lucrează la Departamentul ecologic sau de trafic greu vor lucra în trei schimburi. Cei 48 de agenţi comunitari au fost repartizaţi pe opt zone, ei urmând să se întâlnească cu cetăţenii, între orele 11.00 şi 12.30, la cele şapte centre multifuncţionale ale Administraţiei Social Comunitare Oradea, la sediul din clădirea Primăriei Oradea, respectiv Azilul de noapte de pe str. Gutenberg.
Cetăţenii vor putea să facă sesizări cu privire la problemele ce intră în competenţa Poliţiei comunitare la numerele de telefon 0259/988, respectiv 0259/968.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.