Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea, reprezentat de echipa de robotică Modus Vivendi, s-a mobilizat și a construit viziere pentru medicii din Bihor. Mai mult, aceștia au achiziționat o imprimantă 3D și au creat și 150 de suporturi pentru viziere.

 

Prin proiectul „Azi o mască, mâine o viață”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow, Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea, reprezentat de echipa de robotică Modus Vivendi, s-a mobilizat pentru a construi viziere pentru medicii din județ care se află în prima linie în lupta cu Covid-19.

Cu ajutorul finanțării primite de la StartONG, echipa de robotică a achiziționat o imprimantă 3D și materialele necesare proiectării și realizării a peste 800 de viziere, care au fost donate cadrelor medicale din județ.

Proiectul a pornit de la inițiativa echipei de robotică, care și-a propus să ofere sprijin sistemului medical, din echipa de proiect făcând parte: directorul Colegiului Național Mihai Eminescu, Livia Cătălina Muntean, elevii Dominik Toth, David Simoc, Mihail Pop, Vlad Durdeu, Corina Chiș, Bogdan Ruțaș și David Dan, profesorii Amelia Stoian și Nagy Istvan.

„La începutul acestei perioade dificile, toți ne-am dorit să facem ceva pentru a opri răspândirea noului coronavirus. Ne-am dat seama, că, prin purtarea măștilor și prin autoizolare, putem face acest lucru, dar am vrut să realizăm mai mult de atât, iar proiectul realizării de viziere s-a dovedit o soluție prin care puteam să ne ajutăm semenii. Neavând suficiente resurse materiale pentru a implementa proiectul la scara la care ne-am dorit, și aflând de oportunitatea obținerii de finanțări în cadrul programului StartONG, am aplicat în data de 22 aprilie 2020, cu proiectul Azi o mască, mâine o viață. Acesta s-a dovedit a fi unul din proiectele câștigătoare, astfel încât am primit ca și sponsorizare suma de 11.305 lei, pentru implementarea, în perioada 11 mai – 20 iulie 2020, a etapelor proiectului”, a declara, zilele trecute, recent, Dominik Toth, membru al echipei de robotică.

Pe de altă parte, printr-o postare pe pagina de Facebook, Direcția de Asistență Socială Oradea aduce mulțumiri Colegiului Național Mihai Eminescu pentru cele 300 de viziere donate, apreciind, în mod deosebit, efortul, creativitatea și bunăvoința acestor elevi și a profesorilor care-i îndrumă. „Le mulțumim că s-au gândit și la cadrele medicale școlare care au grijă de sănătatea copiilor din Oradea”, mai transmit reprezentanții DAS Oradea.