Cu Meleşcanu despre globalizare
Aula Magna a Universităţii din Oradea a fost plină ochi de studenţi care au dorit să afle cum mai stă România în epoca globalizării. Şi nu s-au dus degeaba, prelegerea susţinută de profesorul Teodor Meleşcanu dezvăluindu-le multe din secretele şi diplomaţiile care conturează fenomenul geopolitic şi economic numit generalist globalizare.
Cel care a susţinut o agreabilă disertaţie tocmai despre „România în epoca globalizării" are, pe lângă experienţa didactică, o vastă experienţă diplomatică.
Ministru al Afacerilor Externe în perioada 1992-1996, cunoscut pentru activitatea diplomatică şi politică, Teodor Meleşcanu predă ca profesor la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, fiind titular al cursurilor "Drept internaţional public", "Securitate europeană" şi "Principiile şi practica diplomaţiei". De asemenea, predă cursul "Teoria şi practica negocierilor internaţionale" la cursurile de masterat ale Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti şi cursul "Drept internaţional public" la cursurile de masterat ale Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti.
Prof. univ. dr. Teodor Meleşcanu a publicat o serie largă de lucrări şi publicaţii ştiinţifice legate de dreptul internaţional şi diplomaţie. El este vicepreşedinte al Asociaţiei de Drept Internaţional şi Relaţii Internaţionale (ADIRI) din Bucureşti, membru al Institutului de Studii Politice din Bucureşti şi al Institutului Român de Studii Internaţionale (IRSI).
Comentarii
Nu există nici un comentariu.