Abuzuri la Serviciul de Ambulanță Județean Bihor?! - Examene de angajare fraudate
Pentru a le arăta bugetarilor că nu trăiesc într-o închisoare fără scăpare și a-i face să denunțe neregulile care se petrec în jurul lor, membrii Asociației Platforma Oradea Civică 2017 l-au invitat în fața ziariștilor pe Adrian Marcon, un șofer, despre care au spus că s-a luptat cu o țesătură de interse politice pentru a se angaja la Serviciul de Ambulanță Județean Bihor.
Conform declarațiilor bărbatului, în 2017 ar fi susținut un examen pentru postul de ambulanțier fiind picat pe nedrept de șefii politici ai instituției pentru că „aveau postul păstrat pentru altcineva”. „M-au picat la proba practică, unde nu existau nici camere de luat vederi și totul ținea de preşedintele comisiei de concurs, Adrian Stângă. I-am dat în judecată și am sesizat Curtea de Conturi care mi-a dat dreptate. Cu toate acestea, corpul de control al ministrului a spus că totul a fost în regulă. Oamenii care erau în acea comisie nu îndeplineau criteriile legale pentru a face parte dintr-o astfel de comisie. După aceea, în urma procesului și a controalelor au schimbat comisia și așa am luat și eu examenul. Problema mea este că cineva trebuie să plătească, pentru că timp de cel puțin trei ani toate examenele au fost fraudate. Nu îmi este teamă că mă vor da afară pentru că spun toate astea presei pentru că am dreptate. Eu muncesc, îmi fac treaba, sunt acolo pe merit, ei nu. Sunt puși politic”, a declarat Adrian Marcon. În adresa făcută de Curtea de Conturi și trimisă lui Adrian Marcon, semnată de directorul Ivan Rica, pusă la dispoziția presei, se concluzionează „(...) aspectele sesizate de dumneavoastră referitoare la neocuparea posturilor prin concurs, neaplicarea procedurilor de achiziții publice se confirmă”.
Contactat de ziarul Crișana, managerul Serviciului de Ambulanță Județean, Liciniu Venter, a confirmat că unul dintre membrii din comisie era interimar fără a avea precizată și data interimatului așa cum cere legea, dar a spus că atunci când a fost pus interimar, legea nu cerea acest lucru.
„Cât despre fraudarea concursurilor, eu îl rog să demonstreze acest lucru”, a mai spus Venter.
Exemplul lui Adrian Marcon merită cunoscut, crede Sebastian Duma, președintele Asociației Platforma Oradea Civică 2017, „pentru că e nevoie de cât mai mulți oameni de acest fel, care să nu suporte cu capul plecat mizeriile din sistem și să iasă în față. În Occident există o tradiție în acest sens, iar Legea avertizorului de integritate din România îi protejează pe acești oameni”.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.