
Amenajarea locurilor de parcare în zona centrală era, la început de mandat, declarată ca o prioritate. S-au prezentat mai multe proiecte de mega-parcări: pe str. Independenţei, pe str. Primăriei, pe str. Tribunalului, respectiv Braşovului. Din păcate, până în acest moment, niciunul dintre aceste proiecte nu pare să fie fezabil.
Şapte zile de muzică şi concerte: asta şi-a propus Facultatea de Muzică să ofere bihorenilor cu ocazia împlinirii a 15 ani de existenţă. Toate cadrele didactice, dar şi studenţii cei mai buni vor oferi o săptămână de neuitat pentru iubitorii muzicii culte.
Moment emoţionant ieri, în Aula Magna a Seminarului Greco-Catolic din Oradea, unde elevii clasei a II-a B Step by Step, de la Liceul Teologic Greco-Catolic din Oradea, coordonaţi de doamnele învăţătoare Maria Brisc şi Luminiţa Abrudan, au sărbătorit împlinirea a 200 de zile de şcoală. Pentru acest eveniment aniversar, fiecare elev, ajutat de părinţi sau de bunici, şi-a pregătit propria colecţie cu cele 200 de obiecte adunate de la începutul anului şcolar.
Acesta era numele atribuit savantului român Nicolae Iorga la numirea sa ca membru al Academiei degli Arcadi din Roma, în anul 1932. Păstrând tradiţia, fiecăruia, la primirea în Academie, i se atribuia un nume luat din Antichitate. Pentru Iorga l-au ales pe cel de Nestor Pilio, un bătrân înţelept, menţionat în cele mai renumite opere greceşti, despre care legenda spune că ar fi trăit trei vieţi, tot atâtea câte i-ar fi trebuit unui om să scrie vasta operă a lui Nicolae Iorga, concretizată în 1250 de titluri de cărţi, peste 25.000 de articole şi numeroase reviste sau instituţii de cultură organizate sau conduse de el. De unde această energie colosală? Pentru răspuns trebuie să apelăm la una dintre numeroasele cugetări: "Viaţa se trăieşte prin muncă". Dormea mai puţin de patru ore, avea o memorie şi o putere de judecată uluitoare, era un adevărat fenomen.
Conform datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), deficitul bugetului general consolidat, în primele 10 luni, a fost de 23,7 miliarde lei, înregistrând o creştere de numai 0,4 miliarde lei, faţă de luna precedentă.
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat, până în prima săptămână a lunii noiembrie a.c., plata avansului pe suprafaţă din fonduri europene către un număr de 401.942 fermieri, care au primit suma de 387,9 mil. lei (90,8 mil. euro).
Indemnizaţia de şomaj va reprezenta, începând cu anul viitor, 75% din valoarea indicatorului social de referinţă, de 500 lei, şi nu va mai fi raportată la salariul minim, majorat la 670 lei.
Târgul Top Mariage & Events, ajuns la cea de-a II-a ediţie, şi-a deschis ieri porţile pentru orădeni, reunind 60 de firme în domeniu din Oradea şi Bihor, dublu faţă de anul trecut, după cum a precizat Mihai Dacin, care s-a ocupat de organizarea evenimentului. Deschiderea oficială a avut loc ieri, moment care a fost marcat prin lansarea a 100 de porumbei albi din zona intrării în Sala Sporturilor.