O expoziție inedită de artă fotografică a fost vernisată marți, 24 ianuarie, la Oradea. Publicul prezent la eveniment a fost salutat dr. Cristina Pușcaș, muzeograf.

O expoziție inedită de artă fotografică a fost vernisată marți, 24 ianuarie, la Oradea. Publicul prezent la eveniment a fost salutat dr. Cristina Pușcaș, muzeograf.
A fost sărbătoare, zilele trecute, în creșele orădene și la Centrul de Zi Oradea, aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială Oradea.
România are cea mai mare rată a mortalității infantile din Uniunea Europeană, 5,6 la mia de copii născuți vii, față de 3,3 media europeană. Bolile aparatului respirator sunt cea de-a doua cauză de mortalitate la copiii cu vârsta sub 4 ani.
În anul 2022 au fost depistate 720 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, în cadrul a 182 unități, fiind aplicate 109 amenzi în valoare totală de 4.250.000.
Când am ieșit din perimetrul locului botezului pe care l-am primit în râul Iordan, spre orizont s-au ițit perdele întunecate de nori și după câțiva kilometri parcurși cu autocarul a pornit o ploaie torențială. Pentru noi, cei din România, o ploaie îmbelșugată nu are valoarea și adânca semnificație împărtășite în Țara Sfântă.
Primăria Oradea, Consiliul Județean Bihor și Agenția de Dezvoltare Locală Oradea au organizat marţi, 24 ianuarie, la Filarmonica de Stat, ediţia din acest an a Galei ,,Antreprenor pentru Bihor”, în cadrul căreia au fost premiaţi primii 10 contribuabili la bugetul local al municipiului Oradea pe anul 2022, respectiv cele mai mari 10 companii din județul Bihor în funcție de cifra de afaceri.
Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) a organizat în data de 19 ianuarie, la Bacău, o dezbatere publică națională, intitulată „Pactul pentru tineri”, în vederea reducerii abandonului școlar. La bordul CONAF Bihor s-au aflat fondatoarele Academiei de Business si Leadership Open Tribe din Oradea.
Beiușenii s-au aflat în mijlocul tuturor evenimentelor majore care au marcat istoria modernă a națiunii noastre, de la Revoluția pașoptistă și până la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918. Chiar și Unirea Principatelor, eveniment ce s-a desfășurat dincolo de Carpați, a fost salutată de beiușeni, aceștia văzând înfăptuirea muntenilor și moldovenilor ca pe un pas spre făurirea statului național unitar român.
Elevii și profesorii de la Școala Gimnazială nr.1 Balc au ales să marcheze cea mai mare realizare a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Mica Unire înfăptuită la 24 ianuarie 1859.