A apărut numărul 15 al revistei online a Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Québec (ASLRQ). Este un număr aniversar, revista ASLRQ împlinind 10 ani de existenţă.

A apărut numărul 15 al revistei online a Asociaţiei Scriitorilor de Limbă Română din Québec (ASLRQ). Este un număr aniversar, revista ASLRQ împlinind 10 ani de existenţă.
Trupa TincART a prezentat publicului prezent la Centrul Cultural Tinca cel mai nou spectacol de teatru, o creație proprie, comedia muzicală „Răpirea din Cioclovina”, o poveste desprinsă din poveștile și tradițiile romilor, cu mult dans țigănesc și umor.
Primăria Oradea informează cetățenii că, în luna aprilie, se vor desfășura acțiuni de dezinsecție la sol în zonele publice, spațiile verzi și cursurile de apă de pe raza municipiului, precum și tratamente fitosanitare la arborii din specia castan.
Departamentul de Silvicultură și Inginerie Forestieră al Universității din Oradea a participat activ la cea de-a treia ediție a proiectului „Bihorul Plantează”, desfășurat sâmbătă, 29 martie, în Apateu.
Două dintre cele mai prestigioase premii ale Galei „Medic pentru România”, organizată de Colegiul Național al Medicilor, au ajuns în acest an la Oradea.
Volumul, subintitulat haiku-uri sfârlezice, a fost publicat la Editura Charmides din Bistrița, urmând celor 16 volume de sfârlezii, un roman, o carte de eseuri și comentarii politice și o alta de critică literară.
Jocurile de noroc sunt un adevărat flagel în România. Un flagel amenințător susținut de statul român în mod direct sau indirect.
Genul și specia sunt categorii clasificatoare împrumutate din sistematica naturii ca tot organizat după reguli și norme care pot fi cunoscute, categorii menite să introducă ordine și clarificare în imensitatea și diversitatea deconcertantă (tulburătoare, impresionantă) a producțiilor literare. În artă, inclusiv în literatură, noțiunea de gen, ca orice sinteză teoretică, este o generalizare la care se ajunge pe cale inductivă, de la manifestările particulare spre definirea generalului, și poate constitui o formă a cunoașterii pozitive.
Comunitatea de roboticieni din Oradea a fost, din nou, gazda celor mai talentați tineri pasionați de robotică. Pe 25 martie, la Biblioteca Universității din Oradea, s-a desfășurat faza locală a Campionatului de Robotică „Robotics Championship”, ediția a 13-a, reunind peste 120 de participanți, elevi și studenți.
Piața Unirii din Oradea a devenit, sâmbătă, locul în care sute de orădeni s-au adunat pentru a susține viața, în cadrul celei de-a XIV-a ediții a Marșului pentru viață, desfășurat sub genericul „Fiecare om contează”. Evenimentul a debutat cu o adunare publică urmată de marșul propriu-zis pe traseul: Piața Unirii - Calea Republicii - Magazinul Crișul.