Zece noi focare de pestă porcină africană au fost declarate la porcii domestici din județul nostru, astfel că, în prezent, în Bihor, sunt active 16 focare de PPA.

Zece noi focare de pestă porcină africană au fost declarate la porcii domestici din județul nostru, astfel că, în prezent, în Bihor, sunt active 16 focare de PPA.
Sala Mare a Consiliului Județean Bihor a găzduit, la jumătatea săptămânii trecute, lansarea oficială a proiectului „Controlează obezitatea”, prin conferința de presă „Obezitatea - problemă de sănătate publică”.
Spitalului Pelican Medicover derulează, în perioada 1 august - 31 octombrie, un program de screening mamar adresat pacientelor cu vârsta între 50 și 69 de ani. Doritoarele trebuie să aibă bilet de trimitere de la medicul de familie pentru specialitatea Chirurgie Generală sau Obstetrică-Ginecologie.
În data de 6 august, de la ora 15.00, la sediul Muzeului Țării Crișurilor, va avea loc vernisajul expoziției „Animale din patru continente: Africa”, a taxidermistului Helmut Raith din Viena.
Pompierii, polițiștii și jandarmii bihoreni vor fi prezenți miercuri, 31 iulie, în Orășelul Siguranței din curtea Muzeului Țării Crișurilor, cu o expoziție de tehnică de luptă, ateliere de instruire, recomandări preventive, jocuri și premii.
În cadrul seriei „Dialogurile Familia”, vineri, 2 august, va avea loc o discuție antrenantă despre literatură și cele mai noi apariții editoriale între scriitorii Marian Coman și Mircea Pricăjan.
Cel mai important for la nivelul conducerii universităților va fi reprezentat încă cinci ani de Sorin Cîmpeanu, un fost ministru al Educației, acuzat de plagiat. Alături de el, printre vicepreședinți, a fost ales și rectorul Universității din Oradea, Constantin Bungău, care, în 2020, a reușit să-și păstreze funcția de rector, printr-o portiță legislativă lăsată deschisă de cei doi șefi, realeși la conducerea Consiliului Național al Rectorilor.
Compus de Anton Pann, care a transpus în muzică poemul „Un răsunet” al lui Andrei Mureșanu, „Deșteaptă-te, române!” a fost cântat pentru întâia dată la 29 iulie 1848, în actualul parc „Zăvoi” din Râmnicu Vâlcea, devenind imnul revoluției pașoptiste românești. „Deșteaptă-te, române!” este, cu siguranță, cel mai cunoscut și drag cântec patriotic al națiunii noastre. Intonat la toate evenimentele majore ale istoriei noastre moderne, Imnul național de azi a trecut, alături de poporul român, prin momente faste, dar și prin clipe de restriște.
Cunoscutul poet bihorean Gheorghe Vidican a fost, în perioada 26-28 iulie, invitatul de onoare al Societății literar-artistice „Tibiscus”, din Uzdin, Ținutul Voivodina, Serbia, la cea de-a XXXI-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie „Drumuri de spice”.
Ce ştim noi? Noi „suntem mândri" din 4 în 4 ani şi punem poze pe Facebook, dar nu înţelegem exact nici ce înseamnă 1 minut, 44 de secunde şi 72 de sutimi. Pentru că dacă ar fi înotat cu doar 3 sutimi de secundă mai încet, David Popovici şi-ar fi transformat medalia de aur în argint.