Amplasat pe strada Corneliu Baba, pe 195.123 mp, noul parc se va concentra pe produse inovatoare rezultate din activități de cercetare-dezvoltare-inovare specifice domeniilor de specializare inteligentă.

Amplasat pe strada Corneliu Baba, pe 195.123 mp, noul parc se va concentra pe produse inovatoare rezultate din activități de cercetare-dezvoltare-inovare specifice domeniilor de specializare inteligentă.
Încasarea tuturor impozitelor și taxelor datorate bugetului local, inclusiv impozitele pe clădiri, terenuri și autovehicule aferente anului în curs, a fost reluată la Primăria Oradea începând de marţi, 14 ianuarie. Tot începând de marţi, orădenii pot să își verifice și să își achite sumele de plată pentru acest an pe site-ul instituției www.oradea.ro, la secțiunea „Ghișeul online”.
Cu ocazia zilei dedicate marelui poet național Mihai Eminescu, copiii participanți la Cercul de Teatru al Palatului Copiilor Oradea au adus un omagiu acestuia, prezentând, într-un cadru restrâns, o selecție de poezii din opera sa.
Pompierii militari bihoreni reamintesc cetățenilor faptul că, în sezonul rece, se înregistrează o creștere a numărului de persoane intoxicate cu monoxid de carbon, un gaz incolor, inodor, insipid ce rezultă din arderea incompletă a combustibililor (lemn, butan, propan, gaze naturale, cărbuni naturali, benzină, petrol etc.) folosiți în sisteme de încălzire casnice ori în sistemele de gătit, prost întreținute, cu improvizații şi fără sisteme de ventilație corespunzătoare, precum şi în motoarele mașinilor.
La inițiativa alianței europene EU GREEN, Universitatea din Oradea este parte în proiectul „Insectopia”, important pentru reconstrucția ecologică, gestionarea responsabilă a mediului și promovarea biodiversității în campusurile universităților alianței, dar și dincolo de acestea.
Agitație mare, ieri, în fața Teatrului de Stat Oradea, cu prilejul filmărilor pentru „Ramon 2”, o comedie regizată de renumitul Jesus del Cerro, avându-i în rolurile principale pe Pavel Bartoș, Smiley, Carmen Tănase și alți actori îndrăgiți, printre care Petre Ghimbășan.
Profesori, elevii și studenții din Oradea sunt invitați să se înscrie, până pe 19 ianuarie, la un workshop despre inteligență și testele IQ, care va avea loc marți, 21 ianuarie, în Sala „Comuniteca” din Complexul Comercial „Crișul” din Oradea.
Facultatea de Științe Socio-Umane a deschis anul cu un workshop care a avut în centru inteligența artificială. A fost susținut de prof. dr. Ray Taheri, de la Universitatea British Columbia, din Canada, și sociolog dr. Carmen Pașca, de la CMH Paris, aducând în prim-plan provocările și oportunitățile educației în epoca inteligenței artificiale.
Este important ca noile generații să aibă condiții bune în unitățile de învățământ, pentru că educația este cea mai puternică armă pe care o putem folosi pentru a schimba lumea. Proiectele europene depuse şi câştigate de către conducerea primăriei locale, în vederea îmbunătățirii condițiilor în unitățile de învățământ din Vadu Crișului, se apropie de finalizare.
Personaje din afara timpului și spațiului nostru; sunete și imagini pe care nu le vedem în fiecare zi; și un spectacol care sfidează orice descriere. Acesta este koodiyattam (uneori scris kutiyattam), o formă sanscrită veche a teatrului din Kerala, care a fost inclusă de UNESCO pe lista capodoperelor Patrimoniului Oral și Imaterial al Umanității.