Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor (DGASPC) a început, de curând, lucrările de construcţie la o tabără pentru copiii şi tinerii aflaţi în instituţiile de protecţie socială, care vor fi finalizate anul viitor în luna mai. De altfel, DGASPC Bihor organizează mâine, 5 decembrie a.c., începând cu ora 09.00, o excursie în localitatea Pădurea Neagră pentru prezentarea proiectului viitoarei tabere destinate copiilor şi tinerilor aflaţi în sistemul de protecţie socială.


Tabăra pentru copii a DGASPC Bihor este situată în localitatea Pădurea Neagră, într-un mediu natural deosebit la 200 de metri de şosea şi are o capacitate de 48 de locuri pe serie, unitatea funcţionând pe tot parcursul anului . "Construcţia acestei tabere este o premieră pentru sistemul de protecţie socială din România, fiind amenajată special şi pentru persoanele cu dizabilităţi. Tabăra de la Pădurea Neagră este destinată exclusiv copiilor din sistemul de protecţie socială, dar nu numai celor din judeţul Bihor. Proiectul prevede două corpuri de clădire pe două nivele, parter şi etaj. Primul corp de clădire va deservi partea administrativă şi va încorpora sala de mese, cantina, spălătoria, centrala termică, spaţiul de joacă şi diferite magazii de alimente şi materiale. Al doilea corp este destinat dormitoarelor pentru copii, separat băieţi şi fete, dormitoarelor pentru personalul însoţitor, cabinetului medical, grupuri sanitare separat pentru băieţi şi fete", a ţinut să precizeze Koncsek Vadnai Zita, director executiv al DGASPC Bihor. Pe lângă utilităţi, tabăra va fi dotată cu un teren pentru activităţi sportive şi pentru joacă în aer liber. Vor fi amenajate terenuri de minifotbal, de baschet şi de handbal, urmând să fie amplasate şi dispozitive de joacă pentru toţi copiii.

"Finalizarea construcţiei depinde în cea mai mare parte de fonduri, costurile fiind susţinute numai în parte de Consiliul Judeţean Bihor. Deoarece fondurile alocate de Consiliul Judeţean, 50.000 RON, sunt insuficiente pentru a finaliza proiectul destinat acestor copii şi tineri mai puţin favorizaţi de soartă, facem un apel la sprijinul comunităţii pentru ca această tabără să-şi găsească o finalitate", a mai spus interlocutoarea noastră.