Aproximativ 2.500 de manifestanţi antiguvernamentali au rămas ieri în faţa sediului Guvernului la Bangkok, încercuiţi de sute de soldaţi, într-o atmosferă tensionată, după violenţele şi anarhia de luni, soldate cu doi morţi şi 113 răniţi, relatează AFP.

Calmul a revenit progresiv în timpul nopţii în capitala thailandeză şi ultimii manifestanţi intenţionau să se disperseze, raportul de forţe cu militarii devenind clar defavorabil, a explicat unul dintre liderii manifestanţilor. Potrivit poliţiei, aproximativ 2.500 de "cămăşi roşii", aşa cum sunt supranumiţi susţinătorii fostului premier în exil Thaksin Shinawatra, şi-au petrecut noaptea în faţa sediului Guvernului, în timp ce cartierul era încercuit de militari. "Situaţia din cadrul adunării era foarte tensionată noaptea trecută, pentru că am fost încercuiţi de soldaţi şi pentru că au existat zvonuri despre un atac iminent", a declarat prin telefon Chinawat Haboonpard, care conduce o asociaţie de şoferi de taxi foarte activă în mişcarea pro-Thaksin. "Cred că ar trebui să ne dispersăm, pentru că nu mai suntem în măsură să mobilizăm mai mulţi manifestanţi", a recunoscut el. Autorităţile au chemat zeci de autobuze în apropiere de sediul Guvernului. "Dacă vreţi să mergeţi acasă, v-am adus autobuze şi vă garantăm o călătorie în completă siguranţă", a declarat poliţia către manifestanţi, prin intermediul megafoanelor.
Conflictele de luni de la Bangkok s-au soldat cu doi morţi şi 113 răniţi, dintre care 44 se aflau încă spitalizaţi marţi dimineaţă, potrivit serviciilor de urgenţă.