Campioana României a încheiat prima parte a sezonului regulat cu o victorie 73-63 (16-21, 15-10, 23-10, 19-22) asupra lui Phoenix Galaţi. Dincolo de revanşa după eşecul din tur, notabilă a fost revenirea lui Sean Barnette, dar şi plecarea lui Branko Mirkovic.

Orădenii au început mai greu partida din etapa 22, permiţând gălăţenilor să conducă de multe ori şi să încheie sfertul cu un avantaj de cinci puncte (16-21). În următorul, CSM CSU s-a apărat mai bine, dar a continuat să marcheze destul de greu, astfel că la pauză scorul era egal (31-31). Echilibrul s-a rupt în a treia repriză, când orădenii şi-au surprins adversarii cu acţiuni în viteză, astfel că înainte de secvenţa decisivă conduceau cu 54-41. În ultima parte, antrenorii ambelor echipe au rotit jucătorii, fără ca deznodământul să stea în cumpănă (73-63).

CSM CSU Oradea: Uros Lucic 16 puncte, Bogdan Ţîbîrnă 15, Martin Gilbert Zeno 11, Andrei Mandache 11, Sean Antwan Barnette 7, Sean Morgan Denison 5, Wiliam Edward Franklin 4 şi Bogdan Nicolescu 4 puncte. Au mai jucat: Cătălin Petrişor şi Sergiu Pop. Antrenor: Cristian Achim

Marcatori Phoenix Galaţi: Phillip de Shon Miller 14 puncte, Cătălin Vlaicu 9, Milos Bojovic 9, Adrian Guţoaia 9, Marko Pavlovic 7, Andrei Petică 5, Drew Gregory Brandon 3, MIhai Grecu 3, Iosif Pîrlog 2 şi Robert Bolobiţă 2 puncte. A mai jucat: Andrei Vizitiu. Antrenor: Florin Nini.

Mirkovic, spre Estonia

CSM CSU nu a contat în acestă partidă pe Pasalic, Nicoară, ambii cu probleme medicale, dar nici pe Branko Mirkovic. Sârbul cu cetăţenie bulgară şi-a încheiat conturile cu echipa orădeană urmând să joace în Estonia, la Kalev, de la care a primit o ofertă tentantă. "În acelaşi timp, după eliminarea noastră din cupele europene, a trebuit să uşurăm bugetul echipei. În plus, cu şapte jucători străini, în condiţiile unui regulament ce îţi permite să joci cu cinci, consider că ar fi devenit problematic. Doresc să îi mulţumesc şi aici, aşa cum am făcut-o în vestiar. Este una dintre persoanele pe care le-am apreciat cel mai mult de când sunt antrenorul acestei echipe. Este un om deosebit, o persoană remarcabilă, iar ca jucător a dat totul pentru această echipă. Absolut tot ce i-am cerut, a încercat să facă. Desigur, au fost greşeli, deoarece nimeni nu este impecabil, dar nu despre asta e vorba acum. Dorim să îi mulţumim foarte mult şi să îi urăm succes la noua sa echipă", a comentat antrenorul Cristian Achim.

Despărţirea de Mirkovic se întrevedea încă de când a fost readus la echipă Will Franklin. "Franklin nu este la cel mai înalt nivel al său în acest moment. Ştiu asta, sunt conştient de acest lucru. Pentru mine însă cel mai important este ca el, la fel ca şi ceilalţi jucători, să fie la cel mai bun nivel al potenţialului său în momentul începerii play-off-ului. Are o lună şi jumătate la dispoziţie pentru a-şi intra în ritm şi sunt convins că va reuşi. Echipa arată diferit cu el în teren", este de părere Cristian Achim.

Cu Barnette pe teren

După trei luni a revenit în angrenajul echipei orădene Sean Barnette. "Sunt bucuros pentru revenirea lui Barnette, după o absenţă de trei luni. Pot să spun că ne-am îndeplinit ambele obiective pentru acest meci – victoria şi Barnette. Eu am dorit să îi acord între 10 şi 15 minute, dar a bifat 19 până la urmă. Nu e o problemă, deoarece mi-a comunicat în permanenţă că se simte bine şi că poate să joace", a declarat Achim.

Celelalte rezulate ale rundei:

SCM U Craiova - Steaua CSM Eximbank 81-79

U-Banca Transilvania Cluj - CS Dinamo Bucureşti 96-79

BC Mureş Tg. Mureş – BCM U Piteşti 93-77

CSM CSU Oradea - CS Phoenix Galaţi 73-63

Clasament

1. U BT Cluj - 34 puncte (16 victorii - 2 înfrângeri)

2. Steaua - 30  puncte (12-6)

3. CSU Sibiu - 30 puncte (12-6)

4. BC Timişoara - 28 puncte (10-8)

5. BCM U Piteşti - 27 puncte (9-9)

6. CSM CSU - 27 puncte (9-9)

------------------------------------------------

7. BC Mureş - 26 puncte (8-10)

8. Dinamo - 23 puncte (5-13)

---------------------------------------------------

9. Galaţi  -23 puncte (5-13)

10. Craiova - 22 puncte (4-14)

Programul echipei orădene în grupa 1-6:

Etapa 23 – CSM CSU Oradea vs U-BT Cluj-Napoca – 4 martie (sâmbătă)
Etapa 24 – BC SCM Timisoara vs CSM CSU Oradea – 8 martie (miercuri)
Etapa 25 – CSM CSU Oradea vs Steaua Bucuresti – 11 martie (sâmbătă)
Etapa 26 – BCM U Pitesti vs CSM CSU Oradea – 15 martie (miercuri)
Etapa 27 – CSM CSU Oradea vs CSU Sibiu – 18 martie (sâmbătă)
Etapa 28 – U-BT Cluj-Napoca vs CSM CSU Oradea – 22 martie (miercuri)
Etapa 29 – CSM CSU Oradea vs BC SCM Timișoara – 25 martie (sâmbătă)
Etapa 30 – Steaua Bucuresti vs CSM CSU Oradea – 29 martie (miercuri)
Etapa 31 – CSM CSU Oradea vs BCM U Pitesti – 1 aprilie (sâmbătă)
Etapa 32 – CSU Sibiu vs CSM CSU Oradea – 5 aprilie (miercuri).