După ce sâmbătă, în Debreţin, a avut loc concursul Festivalului Euroregional, între concurenţi din judeţele Bihor, România, şi Hajdu-Bihar, Ungaria, duminică, în sala Filarmonicii de Stat din Oradea, s-a desfăşurat gala festivalului, ajuns la cea de-a II-a ediţie. Evenimentul a avut loc sub înaltul patronaj al Consiliului Judeţean Bihor şi a Autoguvernării judeţului Hajdu-Bihar. Organizatori au fost: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, Biblioteca Judeţeană "Meliusz Juhasz Peter", din Debreţin, Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Bihor şi Şcoala de Arte "Francisc Hubic", iar coorganizatori: Filarmonica de Stat şi Teatrul de Stat pentru Copii şi Tineret "Arcadia" Oradea.

Juriul, condus de prof. dr. Gheorghe David, a avut dificila misiune de a-i alege pe cei mai buni. Astfel, la secţiunea Muzică populară, premiul I a revenit Ancăi Bălaie, din Oradea, premiul II - lui Ciprian Zopota, din Oradea, premiul III - Veronikăi Pasku, din Debreţin, iar premiul special - lui Martin Timea Ildiko, din Oradea. Concurenţii de la această secţiune au fost acompaniaţi de Orchestra de muzică populară din Oradea, dirijor prof. Liviu Buţiu. La secţiunea Muzică cultă, premiul I a fost obţinut de Balczo Peter, din Debreţin, premiul II - de Rendes Agnes, din Debreţin, premiul III - de Timar Kinga, din Oradea, iar premiul special - de Fulep Mate, din Debreţin. La ultima secţiune, Muzică uşoară, premiul I a fost acordat Krisztei Reka Piroska, din Oradea, premiul II, Loredanei Căvăşdan, din Oradea, premiul III - lui Şerban Ionuţ şi Tolvai Renata, ambii din Oradea, iar un premiu special, de 20.000 de forinţi, a fost înmânat participantei Mihalykovi Reka, din Debreţin, din partea familiei Horvath, din Ungaria. În cadrul spectacolului, a evoluat şi o pereche de dansatori de la Clubul de Dans Sportiv Stephany, din Oradea.

Direcţia muzicală şi regia artistică a festivalului au fost asigurate de prof. dr. Gheorghe David, iar scenografia, de Anca Popescu Raţiu. Programul a fost prezentat de mezzosoprana Gabriella Varvari şi de regizorul de operă Horia Ballint. Preşedinţii de onoare ai festivalului au fost: Jantyik Zsolt, din partea judeţului Hajdu-Bihar, şi Szabo Odon, din partea Consiliului Judeţean Bihor.