Vremea bună, grătarele încinse şi berea rece au adunat, în acest sfârşit de săptămână, pe păşunea de la Cetariu mii de localnici, dar şi turişti dornici de distracţie. Cu toţii au luat parte la cea de-a IX-a ediţie a Zilelor comunei Cetariu, eveniment în cadrul căruia au avut loc manifestări cultural-artistice şi sportive: concerte, competiţii de fotbal, concursul atelajelor, serată de umor, discotecă în aer liber etc. Cea mai aşteptată zi a fost cea de ieri, care a debutat cu ediţia a cincea a concursului de atelaje. La întrecere s-au aliniat 15 echipe din Cetariu, Sălard, Oradea şi Ungaria. Caii frumoşi, atelajele lustruite şi împodobite, costumele tradiţionale sau fetele frumoase care le conduceau au fost atracţia spectatorilor, plăcut surpinşi de ceea ce au văzut. O noutate a ediţiei din acest an a Zilelor comunei Cetariu a reprezentat-o concursul forjarilor potcovari, dar şi expoziţii ale meşterilor populari.

Cea de-a IX-a ediţie a Zilelor comunei Cetariu a fost marcată în acest an sâmbătă şi duminică, ocazie cu care au avut loc manifestări cultural-artistice şi sportive: concerte, competiţii de fotbal, concursul atelajelor, serată de umor, discotecă în aer liber etc. Vremea bună, grătarele încinse şi berea rece au adunat la sfârşitul săptămânii trecute, pe păşunea de la Cetariu, mii de localnici, dar şi turişti dornici de distracţie. Deschiderea oficială a avut loc sâmbătă, pe păşunea satului, în prezenţa oficialităţilor locale. Programul a început cu o întrecere sportivă de fotbal, la finalul căreia învingătoare a ieşit echipa din Sălard, urmată de cea din Cetariu. Tonul distracţiei a fost dat de programul artistic al Şcolii "Benedek Elek" din localitate, după care şi-au dat concursul formaţia de majorete "Sun Saine", grupul "Acrocap", trupa "Amazon Asz", formaţia de muzică folk "Csocsesz", din Ungaria, iar la final cei prezenţi s-au putut distra la o discotecă în aer liber. Cea mai aşteptată zi a fost cea de ieri, care a debutat cu ediţia a cincea a concursului de atelaje. La întrecere s-au aliniat 15 echipe din Cetariu, Sălard, Oradea şi Ungaria. Caii frumoşi, atelajele lustruite şi împodobite, costumele tradiţionale sau fetele frumoase care le conduceau au fost atracţia spectatorilor, plăcut surpinşi de ceea ce au văzut. O noutate a ediţiei din acest an a reprezentat-o concursul forjarilor potcovari, care s-a aflat la prima ediţie, dar şi expoziţii ale meşterilor populari. Din program nu au lipsit dansurile populare, prezentate de această dată de formaţia din Uileacu de Beiuş, o serată de umor, cântece celebre interpretate de Mario şi muzica uşoară susţinută de formaţia Fiesta. Potrivit viceprimarului comunei Cetariu, Iuliu Toth, ediţia din acest an a manifestărilor s-a bucurat de un real succes. "Ne bucurăm că, prin organizarea unor asemenea manifestări, le asigurăm localnicilor un prilej de relaxare şi divertisment. În acelaşi timp, însă, este şi o modalitate de atragere a turiştilor, dar şi a localnicilor plecaţi în ţară sau în străinătate, pe care încercăm să-i determinăm să se întoarcă acasă. În cele două zile cât au ţinut manifestările, peste 10.000 de turişti au petrecut la Cetariu. Din fericire, de partea noastră a fost şi vremea frumoasă din aceste zile", ne-a declarat viceprimarul. Nici copiii nu au fost uitaţi, pentru ei, pe durata celor două zile, funcţionând un parc distractiv. De asemenea, localnicii sau turiştii au putut să servească mâncare şi răcoritoare la standurile special amenajate. La manifestări au participat şi reprezentanţi ai Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă Bihor, aceştia având un stand unde au fost distribuite materiale informative, o parte dintre ei acordând consultanţă de specialitate doritorilor.

Serbările s-au încheiat cu un superb foc de artificii. La fel ca la ultimele ediţii, turiştii au rămas peste noapte fie în case particulare, fie în corturi.