În sesiunea desfăşurată între 1 şi 30 iunie a.c., Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) a primit 307 proiecte conforme pentru „Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere" (Măsura 123).

Valoarea totală (valoarea publică şi privată) a acestor proiecte depuse la sediile Oficiilor Judeţene ale APDRP, este de 713,5 milioane de euro. Proiectele urmează să fie evaluate de către experţii APDRP şi selectate pentru finanţare în funcţie de punctajul obţinut, în limita sumei maxime alocate pentru proiectele depuse în sesiunea amintită. Suma alocată pentru finanţarea proiectelor Măsurii 123 în această sesiune a fost de 170 milioane de euro, valoare publică. Sprijinul nerambursabil acordat pentru finanţarea unui proiect aferent Măsurii 123 este de până la 3 milioane de euro, iar valoarea totală eligibilă minimă a proiectului era de 5.000 de euro. Printre investiţiile pe care doresc să le implementeze cei care au proiecte conforme sunt înfiinţarea centrelor de vinificaţie, a fabricilor de ulei, de produse lactate sau apicole. Tot în categoria investiţiilor alese de cei ale căror proiecte sunt conforme se încadrează şi centrele de sortare şi ambalare ouă, depozitele frigorifice, abatoarele, halele de procesare legume fructe, unităţile de morărit, secţiile de prelucrare a deşeurilor animale, unităţile de producţie a sucurilor naturale sau a hranei pentru animale, ş.a.

Regiunile cu cele mai multe cereri de finanţare conforme sunt Centrul Regional 3 Sud - Muntenia cu 68 de proiecte, Centrul Regional 2 Sud - Est Constanţa cu 55 de proiecte şi Centrul Regional 6 Nord - Vest cu 52 de proiecte.