Dacă până mai ieri, pe plan local, noua coaliţie formată din PD-L-PSD anunţa destul de rar câte o instalare la cârma unei serviciu public deconcentrat, sau nu o anunţa deloc, ieri a fost ziua cu cele mai multe învestiri în funcţii, ele având loc din oră-n oră, ba chiar în acelaşi timp.

Spitalul Clinic Judeţean: Chirurgul Florian Bodog, director cu acte în regulă

Medicul Florian Bodog a fost instalat, ieri, oficial, în funcţia de director al Spitalului Clinic Judeţean din Oradea. Cei prezenţi la acest eveniment au apreciat că misiunea directorului nu va fi una uşoară, având în vedere datoriile pe care le are în prezent spitalul. Optimist că va reuşi să rezolve problemele cu care se confruntă instituţia, Bodog a precizat că va încerca să atragă fonduri şi că va renegocia cu Casa de Asigurări de Sănătate. "Nici nu pot să dorm din cauza datoriilor pe care le are spitalul. Avem facturi la medicamente neplătite din iunie anul trecut. Vom încerca să facem un control strict al cheltuielilor şi să atragem fonduri. Avem deja trei programe, două pe fonturi transfrontaliere şi unul finanţat de Ministerul Telecomunicaţiilor şi sperăm să le ducem la bun sfârşit", a declarat noul manager. În ceea ce priveşte echipa de conducere, Bodog a precizat că singura numire deocamdată va fi cea a medicului Dumitru Mohan în funcţia de director medical. În schimb, chiar dacă secţiile vor fi reorganizate, niciun şef nu va fi schimbat, iar reducerea de personal "nici nu intră în discuţie".

Casa de Pensii: Leontin Ţîrle a avansat cu o treaptă

Pentru următorii patru ani, Casa Judeţeană de Pensii va fi condusă de Leontin Ţîrle, în calitate de director coordonator, şi de Carmen Polman, respectiv Ioan Pantea, în calitate de directori coordonatori adjuncţi. Fostul director adjunct Leontin Ţîrle, membru PSD, îl înlocuieşte în fruntea CJP Bihor pe Szarka Arpad care, între timp, a ajuns director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Tot cu susţinerea PSD, a ajuns în funţia de director coordonator adjunct economic Carmen Polman care, până acum, a fost director economic la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială Bihor. În ceea ce-l priveşte pe Ioan Pantea, acesta a fost susţinut de democrat-liberali pentru ocuparea funcţiei de director coordonator adjunct, ocupându-se de departamentul de pensii. La ceremonia de instalare în funcţie, noul şef al CJP Bihor, Leontin Ţîrle, a declarat că şi-a luat angajamentul de a menţine instituţia în primele cinci din ţară în ceea ce priveşte indicatorii de performanţă. Pe de altă parte, Ţîrle a precizat, mai în glumă, mai în serios, că instituţia pe care o conduce poate fi considerată cel mai mare "angajator" al judeţului, având peste 180.000 de beneficiari de pensii.
 

DJS Bihor: Nicu Hoduţ o înlocuieşte pe Dana Paşc

Începând din această săptămână, Direcţia Judeţeană de Statistică Bihor are o nouă conducere, locul Danei Paşc fiind luat de Nicolae Hoduţ. Instalarea acestuia în funcţia de director coordonator a avut loc ieri, tot atunci fiind învestit în funcţia de director coordonator adjunct Bekesi Csaba. Nicolae Hoduţ, membru PD-L Bihor, a fost şeful cabinetului parlamentar al deputatului Ştefan Seremi, acesta participând, de altfel, la instalarea în funcţie a colaboratorului său. Noul şef al DJS Bihor a declarat că speră să aibă o foarte bună colaborare cu angajaţii instituţiei, mai ales că urmează o perioadă, grea, având în vedere că vor trebui realizate atât recensământul populaţiei, cât şi cel agricol. În ceea ce o priveşte pe Dana Paşc, care a condus instituţia timp de opt ani, aceasta a rămas în cadrul Direcţiei Judeţene de Statistică Bihor, ocupând funcţia de şef de serviciu.


Spitalul de Pneumoftiziologie: Flavia Groşan preia ştafeta de la Dacian Foncea

Ieri, la Spitalul de Pneumoftiziologie, a fost instalat oficial noul manager - medicul Flavia Groşan. Aceasta îl va înlocui astfel pe Dacian Foncea, cel care a deţinut funcţia de manager în ultimii ani la Spitalul TBC. Flavia Groşan a precizat că principalele sale obiective după care se va ghida în noua funcţie este modernizarea spitalului şi asigurarea unui management eficient şi de calitate. "Voi încerca să impun un management care să se axeze în principal pe un diagnostic corect, şi apoi tratament", a precizat noul manager. De asemenea, aceasta a mai adăugat că un obiectiv prioritar este realizarea unui bune colaborări cu Universitatea, segment care, până în acest moment, a fost neglijat de fosta conducere. Un alt scop al activităţii noului manager este de a asigura un climat propice muncii, în care fiecare persoană să vină cu încredere şi drag la serviciu.

 

Spitalul de Neuropsihiatrie: Gheorghe Oros, reinstalat în funcţie


Medicul Gheorghe Oros, evaluat iniţial ca "nesatisfăcător" de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, a fost repus ieri în funcţia de manager al Spitalului de Neurologie şi Psihiatrie din Oradea, după ce, marţi seara, a ajuns la DSP ordinul de numire în postul de conducere. În cazul său s-a constatat că a fost demis din greşeală, în urma unei erori aritmetice a soft-ului care a realizat evaluarea. Dr. Gheorghe Oros, care conduce instituţia sanitară de aproximativ 12 ani, a precizat că va continua proiectele de modernizare demarate în ultimii ani, dar şi că va încerca să atragă şi pe viitor noi fonduri pentru spital. "Vom continua proiectele fixate până când spitalul nostru va avea toate secţiile echipate conform cerinţelor europene", a precizat managerul Gheorghe Oros.


Două doamne la cârma APS

Cu toate că funcţionează doar din toamna anului trecut, Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale şi-a schimbat conducerea. În cursul zilei de ieri a avut loc învestirea în fucţie a directorului executiv şi a directorului adjunct, funcţii care vor fi ocupate de Carmen Chirilă, respectiv Violeta Bretan. Prefectul judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea, a precizat că ar dori ca sediul instituţiei să fie schimbat, momentan aceasta desfăşurându-şi activitatea la mansarda Administraţiei Sociale Comunitare Oradea. "Instituţia Prefectului va încerca să sprijine şi această instituţie, mai ales că este una nou înfiinţată, iar condiţiile de muncă sunt, din păcate, mai speciale, fiind vorba despre un spaţiu mai puţin adecvat muncii cu publicul", a precizat prefectul Gavrilă Ghilea.