Finala Campionatul Naţional de Karate Tradiţional de stil Fudokan, desfăşurată la Iaşi, a adunat 250 de sportivi de la 30 de cluburi din ţară. Nu au lipsit karateka orădeni de la UAMT-U Agora şi Todome, care au cucerit 18 medalii, dintre care patru de aur, nouă de argint şi cinci de bronz.

Titlul de campion naţional l-au obţinut Şandru Brigitta la kumite juniori I, Raul Tudorică la fukugo tineret, Mirel Matei-Raul Tudorică la enbu tineret şi Mirel Matei la kata tineret, toţi fiind legitimaţi la UAMT-U Agora.
Pe locul secund s-au clasat Melania Mândru la fukugo seniori, Mirel Matei la fukugo tineret, Bernath Csaba-Igor Gonţa la enbu seniori, Sandru Brigitta-Raul Tudorică la enbu mixt tineret, Papp Andras-Deak Kristof la enbu juniori II, echipa de kata tineret formată din Matei, Tudorică şi Bernath, echipa de kumite juniori II formată din Papp, Zabihi Arask şi Deak, toţi de la UAMT-U Agora, Szucs Mark la fukugo juniori II, Alina Purdea-Liţoff Alexandru la enbu mixt seniori, de la Todome.
Medalii de bronz au obţinut Ioana Tivadar la fukugo tineret, Mirel Matei-Ioana Tivadar la enbu mixt, echipa de kata feminin seniori alcătuită din Mândru, Tivadar şi Sandru, echipa de kumite seniori formată din Matei, Tudorică, Bernath şi Gonţa, Sacal Beata-Zabihi Arask la enbu mixt juniori II, toţi de la UAMT-U Agora. "Aşa cum era de aşteptat, sportivii noştri au avut o comportare foarte bună la Iaşi. Mă bucură că, după juniori şi tineret, începem să avem rezultate şi la seniori", a declarat antrenorul emerit Pavel Vancea de la UAMT-U Agora. Campionii şi vicecampionii au obţinut automat selecţia în lotul naţional care va reprezenta România la Campionatele Europene de stil fudokan de la Varşovia (Polonia), programate la sfârşitul lunii mai.
Astăzi, de la ora 11.00, în sala de sport a Colegiului "Transilvania" se va desfăşura Cupa Primăverii la karate tradiţional, concurs pentru copii organizat de Asociaţia Judeţeană de Karate Tradiţional. Vor participa 150 de sportivi de la nouă cluburi.