O femeie de 54 de ani din localitatea Valea lui Mihai este cercetată în stare de libertate pentru furt, după ce a reuşit să sustragă din casa unei familii pentru care lucra ca îngrijitoare bijuterii în valoare de aproape 200 de milioane de lei vechi.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, poliţiştii din Valea lui Mihai au depistat-o, marţi, pe S.A., de 54 de ani, faţă de care a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. Aceasta este suspectată că în cursul lunii decembrie 2007, profitând de faptul că avea acces în locuinţa unui concitadin în calitate de îngrijitoare, ar fi sustras de la acesta diverse bijuterii din aur în valoare de 18.500 lei, printre care şi un inel vechi cu diamant. Practic, hoaţa fusese angajată pentru a avea grijă de o femeie în vârstă. Având acces în casa celor care o plăteau, aceasta a dat peste o cutie în care proprietarii îşi păstrau bijuteriile, furând tot ce a găsit: brăţări, lanţuri şi inelul cu diamant.
Oamenii legii au stabilit că bunurile au fost valorificate la o casă de amanet şi la diverse persoane fizice. Poliţiştii din Valea lui Mihai au reuşit recuperarea a aproximativ 75% din prejudiciu, inclusiv a inelului cu diamant. Cercetările în acest caz continuă cu femeia în stare de libertate. Pentru a preveni producerea unor alte cazuri similare, poliţiştii vă recomandă să acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la uşa dumneavoastră sau pe care le primiţi în casă. Nu ţineţi sume mari de bani în casă, neasigurate, şi nici nu lăsaţi impresia că deţineţi asemenea sume. Aceeaşi recomandare este valabilă şi cu privire la bijuterii.