Călătorii care circulă pe ruta Oradea - Cluj-Napoca şi retur au avut, ieri, neplăcuta surpriză de a sta ore bune prin gări pentru ca într-un final să se ducă la destinaţie cu autocarul. Asta pentru că lucrările de consolidare la tunelul dintre Bratca și Șuncuiuș, care trebuiau finalizate în cursul zilei de sâmbătă, au fost brusc prelungite, făra a fi anunţaţi şi călătorii despre acest lucru...

Pe biletele de tren cumpărate de la CFR nu poți fi niciodată sigur. Au pățit-o, ieri, foarte mulţi călători care, deși își cumpăraseră bilete pe ruta Oradea - Cluj-Napoca şi retur din timp, s-au trezit "sechestrați” în gări. Concret, duminică, pentru că lucrările la un tunel dintre Bratca și Șuncuiuș s-au prelungit, aceștia au fost nevoiți să aștepte câteva ore în gara din Cluj-Napoca, precum şi în cea din Oradea, pentru ca, după lungi aşteptări, să fie transportaţi cu autocarul. Problema gravă nu a fost neapărat situația penibilă prin care clienții CFR au trecut cât lipsa sau proasta comunicare, aceștia stând ore în șir pe peron fără să aibă habar ce va urma. Mai exact, călătorii nu au fost anunţaţi la ce să se aştepte, orele de plecare ale autocarelor nefiind deloc corelate cu plecările trenurilor.

"Este vorba despre o prelungire a unor lucrări de consolidare la un tunel. Este ca la o tencuială la casă. Când te apuci să o schimbi, ai un plan, dar când o dai jos descoperi lucruri neprevăzute, așa că ești nevoit să prelungești timpul de lucru. Cam asta s-a întâmplat și acolo. Călătorii probabil și-au achiziționat biletele cu mai multe zile în urmă când nimeni nu știa că se va întâmpla acest lucru. Li se vor pune la dispoziție autocare și mâine (n.r. astăzi), la ora 17.00, se va relua circulația”, a spus, pentru Crișana, Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR.