O componentă a activităţii Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă (OJCA) Bihor este pregătirea profesională a producătorilor agricoli şi se regăseşte, în mod special, prin organizarea de cursuri, cu durata de 3 sau 6 luni, pe diferite domenii ale agriculturii.

Într-un asemenea cadru organizatoric, OJCA Bihor continuă, pe baza solicitărilor din teritoriu, pregătirea, deschiderea şi derularea diferitelor cursuri profesionale. De pildă, în 5 octombrie a.c., s-a finalizat, prin examenul de absolvire, un curs destinat legumicultorilor (la Salonta), iar astăzi, 8 octombrie, la Marghita, va avea loc deschiderea oficială a unui curs autorizat de "Lucrător în cultura plantelor", la care sunt înscrise 24 de persoane.
Cum avea să ne spună d-na drd. ing. Mihaela Ciutacu, responsabil mass-media din partea OJCA Bihor, la ora actuală se mai află în derulare 5 cursuri (la Curtuişeni, Pocola, Pomezău, Salonta şi Valea lui Mihai), la care sunt înscrişi 175 de producători agricoli, pe domenii ca: legumicultură, zootehnice, agricultor în culturi vegetale.