Divizionara A de baschet masculin CSM Universitatea Oradea n-a avut deloc noroc la tragerea la sorţi pentru sferturile de finală ale Cupei României. Baschetbalistele orădene vor juca, aproape sigur, cu echipa din Arad, lidera la zi a clasamentului, formaţie care domină autoritar acest sezon.

Zilele trecute, la sediul Federaţiei Române de Baschet a avut loc tragerea la sorţi a sferturilor de finală ale Cupei României la baschet feminin. Întârzierea cu care s-a efectuat această operaţiune a fost cauzată de nedisputarea, în primă fază, a turneului preliminar de la Râmnicu Vâlcea, care trebuia să stabilească ultimele două formaţii calificate în sferturile competiţiei. Iniţial, gruparea din Târgovişte a declarat forfait, dar, la insistenţele FRB, echipa dâmboviţeană va disputa cele două jocuri programate în această fază a întrecerii cu echipele din Arad şi Râmnicu Vâlcea. Partidele din cadrul acestui turneu se vor disputa în perioada 28-30 ianuarie, la Râmnicu Vâlcea, primele două clasate urmând să se califice pentru sferturile de finală ale Cupei României. În aceste condiţii, tabloul complet al acestei faze va fi următorul:
Rapid Bucureşti - CSŞ-LMK Sfântu Gheorghe
Locul II la turneul de la Rm. Vâlcea - U-TCRE Cluj-Napoca
BC Alexandria - Sportul Studenţesc
CSM U Oradea - Locul I la turneul de la Rm. Vâlcea

Pe 6 februarie se va desfăşura manşa tur a sferturilor de finală, iar pe 20 februarie se vor disputa partidele retur. Final Four-ul acestei competiţii se va disputa între 28-30 martie, după încheierea sezonului regulat feminin.