Dacă până acum Uniunea Femeilor din Bihor - Filiala Oradea nu avea niciun sediu în care să îşi desfăşoare activitatea, începând de ieri, membrele organizaţiei se pot bucura de un spaţiu numai al lor. Administraţia locală le-a pus la dispoziţie o locaţie, ce-i drept nu foarte mare, unde vor putea funcţiona permanent.

 

Ieri a fost inaugurat sediul oficial al Uniunii Femeilor din judeţul Bihor, oferit de municipalitate pe strada Iuliu Maniu nr. 64. Potrivit preşedintei organizaţiei, Mioriţa Săteanu, timp de 15 ani au activat în mai multe locuri, "pe unde apucau", şi erau primite, dar acum acest lucru nu mai reprezintă un impediment în desfăşurarea în condiţii optime a activităţii. Sediul are două încăperi şi un grup sanitar şi va fi utilat cu birouri, xerox, calculatoare şi imprimantă, îndată ce membrele Uniunii Femeilor vor strânge fondurile necesare sau vor primi donaţii. "De foarte mulţi ani nu avem un sediul al nostru, iar acum suntem foarte fericite că am primit această locaţie. Actele organizaţiei şi tot ce ţine de administraţie sunt ţinute care pe unde, în pivniţe, pe balcoane sau în debara, dar începânde azi (n.r. - ieri) acest lucru nu va mai fi o problemă", a mărturisit Mioriţa Săteanu.

În perioada următoare, conducerea organizaţiei se pregăteşte pentru amenajarea, renovarea şi modernizarea spaţiului, pentru care vor plăti lunar infima sumă de 30 de lei.

 

În prezent, Uniunea Femeilor din Bihor - Filiala Oradea are înscrise 170 de membre, din care sunt active 40. Acestea organizează periodic activităţi şi încheie parteneriate cu instituţiile publice din judeţe, de la şcoli, la poliţie şi fundaţii neguvernamentale.