Un nou turneu semnat Tudor Gheorghe

Astăzi, 21 aprilie, de la ora 19.00, în sala Enescu-Bartok a Filarmonicii de Stat Oradea, va avea loc spectacolul intitulat "Chemarea păsării de acasă", semnat de Tudor Gheorghe, care va cuprinde opere însemnate ale poetului şi prozatorului Mircea Micu, ale cărui volume au cunoscut o largă audienţă în rândul cititorilor. Biletele pot fi procurate de la casieria Filarmonicii, la preţul de 60 de lei.

 

Gheorghe Vidican, invitatul "Cenaclului de la Bibliotecă"

Mâine, 22 aprilie, de la ora 17.00, în cadrul Seminarului de poezie contemporană al "Cenaclului de la Bibliotecă", va fi invitat poetul Gheorghe Vidican, care ne va delecta din nou cu creaţiile sale. Iubitorii de literatură sunt aşteptaţi pentru acest eveniment la Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai".

 

Arhiepiscopul Aradului, la Oradea

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) organizează mâine, 22 aprilie, de la ora 18.00, în Aula Magna a Universităţii din Oradea, conferinţa cu tema "Actualitatea Sfinţilor Părinţi, în contextul Anului jubiliar al Crezului Ortodox şi al Autocefaliei româneşti", susţinută de ÎPS Timotei Seviciu, arhiepiscopul Aradului.

 

Concert simfonic

Tot mâine, de la ora 19.00, la Filarmonica de Stat Oradea, va avea loc un concert simfonic sub bagheta dirijorului Romeo Rîmbu, solist invitat fiind Mihai Ailenei, prim clarinetist al Filarmonicii din Iaşi. Programul va cuprinde lucrări din creaţia compozitorilor: C. M. v. Weber: Oberon - uvertura, respectiv Cvintet în Si bemol major pentru clarinet şi coarde, op. 34, J. Brahms: Cvartet cu pian în sol minor, op. 25 (p. a.) - transcripţie pentru orchestră de A. Schönberg. Biletele se găsesc la sediul Filarmonicii, str. Moscovei nr. 5, tel.: 0259-430.853.

 

Hramul Complexului social "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe"

Vineri, 23 aprilie, de la ora 12.30, se va sărbători hramul Complexului social-cultural "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe", prilej cu care Biserica Albastră, prin părintele Gheorghe Nemeş, va oferi, la trapeza bisericii, mâncare caldă şi ajutoare persoanelor nevoiaşe, şi nu numai. În această zi de sărbătoare, programul liturgic de la Biserica Albastră va începe la ora 9.00, cu Utrenia, urmată de Sfânta Liturghie, la ora 10.00, ocazie cu care se va face şi pomenirea preoţilor care au slujit în acest sfânt lăcaş.

 

Concert Shakespeare

Tot vineri, 23 aprilie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură a municipiului Oradea (fosta Arlus), la un an de la lansarea cărţii cu partiturile sonetelor, va avea loc lansarea celui de-al III-lea CD - "I am that I am", cuprinzând sonetele 51-75. Astfel, vineri, se va încheia Cvadricentenarul sonetelor shakespeariene. După reuşita lui David Luke Michael Bryan, cu Hotel FM, la Eurovision, tânărul revine în forţă cu Rock Filarmonica Oradea, alături de părintele său spiritual, Florian Chelu Madeva. Intrarea va fi liberă, iar cei prezenţi vor primi un CD cadou.