Sala festivă a Liceului de Arte a găzduit, ieri, un Târg de Mărțișor, organizat în scop caritabil, în cadrul căruia au putut fi admirate sau achiziționate lucrări realizate de elevi din mai multe clase ale școlii. Evenimentul a făcut parte din proiectul educațional interjudețean „Petale-n vânt”, inițiat de Colegiul Tehnic ,,Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău.

 

„Petale-n vânt” este un proiect caritabil, care urmăreşte să aducă la cunoştinţa preşcolarilor şi şcolarilor ce presupune ideea de a face o faptă bună. Activitatea principală rămâne confecţionarea de produse ce urmează a fi vândute cu diferite ocazii, banii strânşi urmând să ajungă la centrul social sau cazul social selectat.

„Lucrările sunt creații ale elevilor din cinci clase: a XII-a, a XI-a, a IX-a, a VIII-a și a VII-a. Târgul cuprinde felicitări, medalioane, lucrări handmade, brățări, pictură pe sticlă etc., care au fost realizate în atelierele de specialitate din cadrul Liceului de Arte”, ne-a declarat prof. Tapaszi Andrea, coordonatoare a proiectului „Petale-n vânt” la nivelul Liceului de Arte, instituție care mai este reprezentată în proiect de către profesorii: Mihaela Bondar, director; Cornelia Tuduc; Nada Panait și Liana Dat.

Evenimentul a fost organizat de către Colegiul „Tehnic Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău, în calitate de instituție inițiatoare a proiectului educațional interjudețean „Petale-n vânt”, reprezentat de director, prof. Ioan Lung, coordonator, prof. Alina Cotoi.

La nivelul județului Bihor, proiectul este condus de Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, prin prof. Olga Valentina Drăgan, care coordonează, la nivel județean, alte 10 școli: Liceul de Arte Oradea (coord. Tapaszi Andrea), LPS Bihorul, C.N. „I. Vulcan”, L.T. „L. Blaga”, L.T. German ,,F. Schiller”, Șc. Gimnazială „Avram Iancu”,  Șc. Gimnazială nr.1 Nojorid, Șc. Gimnazială nr.1 Drăgești, CSEI Tileagd, L.T. „G. Țepelea” Borod și C.T. „A. Roman” Aleșd.

Proiectul reunește 47 de grădinițe, școli gimnaziale, licee și instituții din șapte județe (Sălaj, Cluj, Bihor, Bistrița, Brașov, Alba și Suceava). Sunt implicați, astfel, în mod direct, aproximativ 250 de cadre didactice și peste 1.000 de preșcolari și elevi în acțiuni de educație civică, voluntariat și caritate, dar și de dezvoltare a spiritului critic și artistic. Beneficiarii direcți sunt elevii și profesorii din cadrul instituțiilor partenere, precum și grupul țintă (diferit pentru fiecare județ) ales pentru acțiunea caritabilă. Indirect, instituțiile de învățământ, familiile elevilor și chiar societatea au beneficii prin proiect. Prin activitățile propuse, se urmărește oferirea unui sprijin financiar, educarea elevilor în spiritul acțiunilor de voluntariat și caritate, precum și stabilirea unor colaborări între instituții, în vederea promovării educației non-formale ca parte integrantă a procesului de predare-învățare-evaluare în contextul modernității contemporane.

În cadrul proiectului, la Liceul de Arte Oradea, va mai fi organizat un târg caritabil de Paști, pe 11 aprilie.