Odată cu venirea toamnei, Muzeul municipal a început pregătirile pentru Săptămâna culturală beiuşeană, care se va desfăşura în perioada 22-29 Octombrie, evenimentul constituind doar o parte dintr-un program divers de activităţi.

Printre priorităţile Muzeului Municipal Beiuş din aceasta toamnă se numără depistarea, achiziţionarea, conservarea şi cercetarea unor obiecte de patrimoniu. Conducerea muzeului încearcă să-i sensibilizeze pe cei care deţin piese vechi, cu o valoare muzeistică reală, pentru ca aceştia să doneze unele dintre aceste obiecte aşezământului cultural beiuşean. În paralel, cu puţinele fonduri de care dispune, muzeul municipal se pregăteşte şi de cumpărarea unor noi piese de patrimoniu, care să îmbogăţească zestrea instituţiei.
În perioada 22-29 Octombrie, se va desfăşura săptămâna culturală beiuşeană. Cu acest prilej, la Muzeul municipal vor fi expuse noi creaţii artistice ale unora dintre artiştii locali. Principalul obiectiv al personalului muzeului este, însă, atragerea publicului larg, pentru aceasta urmând să fie organizate mai multe expoziţii temporare, care să completeze oferta de bază a instituţiei, formată din cele două expoziţii permanente, istorică şi etnografică.