În jur de 170 de tineri, membri în trupe de dans popular din judeţ, s-au reunit de luni, 16 august, la Roşiori pentru o tabără de dans popular de cinci zile. Cu ajutorul specialiştilor invitaţi, tinerii vor deprinde diferite dansuri populare ale etniilor prezente din Bihor (români, romi, maghiari şi saşi). În proiect sunt implicaţi în jur de 170 tineri, membri în trupe de dans popular din zece localităţi: Mişca, Sălard, Sâniob, Biharia, Paleu, Cetariu, Roşiori, Oradea, Săcueni, Tăuteu.

"Scopul proiectului este realizarea unei tabere de dans pentru trupele de dans popular din mediul rural din judeţul Bihor, permanentizarea unei astfel de întâlniri anuale, crearea unui cadru propice pentru schimbul de experienţă, realizarea unui progres artistic prin invitarea unor profesionişti în arta dansurilor populare din judeţul Bihor. Ca obiectiv ne propunem promovarea culturii şi artei dansului popular în rândul tinerilor din mediul rural din judeţul Bihor", arată Kiss Sandor Elek, preşedintele Asociaţiei Tinerilor Maghiari din Provincie.

Cea de-a doua ediţie a Taberei de dans popular de la Roşiori este un proiect organizat de Asociaţia Tinerilor Maghiari din Provincie - ATIMP în parteneriat cu Primăria Roşiori şi finanţat de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret prin Direcţia pentru Tineret a Judeţului Bihor.