Cu mai bine de două săptămâni de pauză cauzată de acțiunile echipelor naționale, handbaliștii orădeni au disputat o dublă amicală cu nimeni alta decât finalista Cupei Challenge, Potaissa Turda. Nu este pentru prima dată când cele două formații se duelează în jocuri amicale, asta datorită relațiilor excelente pe care antrenorul Sebastian Tudor le are cu conducerea ocupantei locului al treilea din Liga Națională.

Cum era de așteptat, datorită valorii superioare a lotului de jucători, Potaissa și-a adjudecat ambele dispute care au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în Arena „Antonio Alexe”. Dacă în primul duel orădenii nu au emis pretenții, oaspeții impunându-se categoric, situația s-a schimbat mult în bine în a doua partidă. Cum doar astfel de jocuri pot ridica în valoare nivelul de joc al unei echipe cu mulți tineri în componență, faptul că medaliata cu bronz a ediției trecute de campionat s-a impus în prima partidă la 13 goluri diferență (25-38) nu trebuie să îngrijoreze. Până la pauză, turdenii și-au creat un avantaj de 9 goluri (12-21) astfel că problema învingătoarea nu se mai punea în discuție. Totuși în partea secundă bihorenii au oferit o replică mai bună, diferența până la final mărindu-se cu doar patru goluri (13-17). Mult mai bine s-au prezentat gazdele în cel de-al doilea joc. Scorul final 33-36 arată că jocul ofensiv al CSM Oradea a funcționat excelent.Dacă prima repriză a fost adjudecată cu patru goluri diferență de către Potaissa, mitanul secund a fost câștigat la limită de către elevii lui Sebastian Tudor și Gerge Tăutu. Așadar, în ciuda înfrângerilor, handbaliștii orădeni au efectuat o repetiție excelentă înaintea derby-ului de la Sibiu cu HC din localitate. Partida care va opune ocupantele locurilor 2 (CSM Oradea) și 4 (HC Sibiu) se va desfășura luni, 6 noiembrie.

Vor în Cupa României

Într-o altă ordine de idei, după disputarea a 5 jocuri în noua ediție de campionat din eșalonul al doilea în care au realizat punctaj maxim, Sebastian Tudor are încredere că împreună cu echipa sa va putea realiza o performanță în premieră pentru handbalul orădean. Este vorba despre accederea în Cupa României din postura de câștigătoare a turului de campionat al ligii secunde. Cu toate că nu este un obiectiv trasat de către conducerea clubului, tehnicianul orădenilor crede în realizarea acestui deziderat. „Obiectivul meu şi al echipei este acela de a termina turul de campionat pe locul întâi şi să putem astfel realiza performanţa de a participa în Cupa României ", a declarat Sebastian Tudor, antrenorul CSM Oradea, pentru Digi 24 Oradea. După 6 etape disputate, handbaliștii se află pe locul al doilea cu maximum de puncte. Lider, datorită golaverajului superior, este CSU Târgu Jiu.