De la enunţul de mai sus, detaliile oferite de către d-na drd. ec. Leonica Bochiş, director executiv al Filialei Bihor a CECCAR, vin să întregească "tabloul" preocupărilor, acţiunilor prin care CECCAR Bihor doreşte să depăşească rezultatele de până acum. De pildă, referitor la dezvoltarea profesională, o preocupare majoră este organizarea de tot mai multe cursuri şi diversificarea tematică a acestora, cum ar fi: noutăţi în contabilitate şi fiscalitate aplicate de la 1 ianuarie 2008, managementul situaţiilor conflictuale în relaţiile cu clienţii, standardele internaţionale de raportare financiară, evaluarea economică a întreprinderii, fiscalitate şi chiar organizarea de cursuri de limbi străine (engleză şi italiană). "În prezent, avea să ne spună d-na Leonica Bochiş, în cadrul Filialei sunt în curs de formare 401 de stagiari, dintre care 339 au studii superioare şi 62 au studii medii. Nu numai aceşti stagiari, ci şi pentru toţi membri noştri CECCAR dorim să asigurăm, să implementăm cultivarea principiilor şi respectarea exigenţelor eticii şi deontologiei profesionale care sunt legate direct de existenţa unor reguli şi a unui mecanism de control al calităţii, astfel încât aceştia să poată face faţă noii concurenţe pe piaţa profesiei contabile".
În altă ordine de idei, se are în vedere creşterea numărului de societăţi comerciale de contabilitate şi de expertiză contabilă, cât şi a numărului persoanelor fizice experţi contabili şi contabili autorizaţi care să se înscrie în Filiala CECCAR Bihor.
Din punct de vedere economico-financiar, în condiţiile în care CECCAR Bihor a obţinut, în anul precedent, venituri în valoare de aproximativ 700.000 lei, pentru 2008 obiectivul este ca aceste realizări să fie superioare cu cel puţin 10 la sută. "Fără falsă modestie, gândindu-mă că Filiala noastră este una dintre cele mai bune din ţară, a menţionat d-na Leonica Bochiş, ne vom canaliza eforturile, cu şi mai mare perseverenţă, pentru promovarea profesiei contabile şi realizarea programului de reformă în domeniul contabilităţii şi auditului, pentru creşterea prestigiului profesiei contabile, implicit a membrilor CECCAR Bihor".