Scriitorul George Roca, la întâlnire cu viitorii jurnalişti
Astăzi, 21 octombrie, de la ora 12:30, la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", din Oradea, va avea loc o întâlnire a scriitorului George Roca, român stabilit în Australia (membru al Academiei Româno-Americane, redactor principal al revistei Agero, din Stuttgart, dar şi a altor reviste din ţară şi nu numai), cu elevii claselor de filologie-jurnalism. Tema discuţiei va fi "Tehnica jurnalismului în spaţiul virtual". Întâlnirea se înscrie în suita de acţiuni care îşi propune să realizeze punţi de legătură între generaţiile de jurnalişti, iniţiată de prof. Iosif Popa.

Concert simfonic la Filarmonică
Joi, 23 octombrie, de la ora 19:00, în Sala Enescu-Bartok a Filarmonicii de Stat Oradea, va avea loc un concert simfonic, sub bagheta dirijorului Romeo Rîmbu. Cu acest prilej, va evolua solistul Florin Croitoru. Programul va cuprinde lucrări din creaţia compozitorilor: N. Paganini şi S. Prokofiev. Biletele se găsesc la sediul Filarmonicii, str. Moscovei nr. 5, tel.: 0259-430.853, www.oradeaphilharmony.com.

Festivalul verzei, la Toboliu
Primăria din Toboliu, Consiliul local şi cetăţenii comunei, în colaborare cu Clubul Sportiv al Veteranilor Oradea, organizează sâmbătă, 25 octombrie, de la ora 10:00, ediţia a III-a a Festivalului verzei, ocazie cu care, pe terenul de sport al comunei, va avea loc un program sportiv şi de divertisment. Cu acest prilej, vor evolua Ansamblurile folclorice "Nuntaşii Bihorului" şi "Feciorii Bihorului", precum şi soliştii: Florica Duma, Elena Şerb, Florina Puşcău etc. La această sărbătoare sunt aşteptaţi să ia parte toţi cetăţenii comunei, dar şi invitaţi din alte localităţi.