Designerul Anamaria Berindea şi-a lansat ieri, la Biblioteca Judeţeană, cea de-a doua colecţie vestimentară, personală, intitulată "Incursiune în lumea dansului". Prezentarea celor 10 ţinute s-a făcut în paşi de dans de către dansatoarele de la Clubul "Feeling Dance" Oradea, provocate pe ringul de dans de trei dintre colegii lor. Amfitrion a fost Cristian Jurcuţ, preşedintele şcolii de dans.

Noua colecţie semnată Anamaria Berindea este una pret-a-porter, cu ţinute purtabile, dar cu accesorii de scenă, cum ar fi: mănuşi, accesorii pentru păr, jartiere, dantelă etc. Inspirată din lumea dansului, prezentarea de modă s-a dorit a fi un "'happening'', un show în paşi de dans, pornind de la dansurile standard - vals vienez, vals lent, tango standard -, şi terminând cu cele latino-americane: tango argentinian, samba, salsa, bachata, jive şi rock'n roll. Atmosfera a fost dată atât de muzica reprezentativă fiecărui dans, cât şi de costumele specifice fiecărui dans în parte, îmbinând, într-un mod original, muzica, designul şi dansul. Prin diversitatea costumelor, tânăra a încercat să scoată în evidenţă atât dansul şi mişcările specifice acestuia, cât şi graţia şi senzualitatea dansatorilor.

Anamaria Berindea este absolventă din 2004 a Facultăţii de Arte Vizuale din Oradea, secţia Arte textile - Modă, iar creaţiile vestimentare le realizează în micul său atelier. Aşa s-a întâmplat şi cu cea mai recentă colecţie a sa, la care a lucrat timp de două luni.