Clubul Crişul Oradea şi-a mai trecut în palmares un titlu naţional la polo. Ultima echipă care a primit medaliile şi tricourile de campioni a fost cea de juniori III (născuţi în anul 2001 şi mai mici), care a câştigat toate meciurile din cele două turnee finale, organizate la Oradea şi Bucureşti.

 

Poloiştii pregătiţi de Cosmin Goina s-au impus fără probleme şi în cele şapte partide desfăşurate zilele trecute în Capitală. Crişul a dispus de Steaua (9-5), Dinamo (15-1), Viitorul Cluj (15-5), CSM Cluj (16-2), CSŞ 1 Bucureşti (10-4), Prosper Oradea (8-2), Triumf Bucureşti (13-9). „Am jucat bine spre foarte bine şi titlul a venit oarecum firesc. Ultimul meci, cu Triumf, a fost ca o finală, disputat într-o atmosferă frumoasă creată de părinţi. Ostili la început, susţinătorii echipei adverse ne-au aplaudat la finalul unui joc în care n-am lăsat nicio şansă adversarului”, a declarat Ionel Bungău, directorul clubului orădean.

„Rezultatele au fost normale şi ne-am aşteptat să câştigăm campionatul. Ca să ne impunem în faţa echipelor din Bucureşti trebuie să fim cu trei clase mai buni, pentru că încearcă prin orice mijloace să ne stopeze”, a completat antrenorul Cosmin Goina. 

Din lotul Crişului au făcut parte Mihai Iovan, Horea Bărcan - Mihai Budurean, Alex Ihoş, Dominic Sava, Horaţiu Ilisie, Cristian Barna, Cezar Stoica, Alex Murg, Nichita Ilisie, Egon Majoros, Alex Laza, Darian Luncan, Sebastian Oltean, ultimul fiind desemnat cel mai tehnic poloist al întrecerii.

În acest an, Crişul a mai câştigat campionatul naţional la juniori I şi copii şi s-a situat pe locul 2 la fete. În acest sfârşit de săptămână are loc la Bucureşti ultimul turneu final la juniori II, categorie de vârstă la care orădenii nu mai au şanse la titlu, având nouă puncte mai puţine decât liderul Triumf.