Lumea muzicii rock este din nou îndoliată după aparenta sinucidere prin spânzurare a solistului formației Linkin Park, Chester Bennington, de 41 de ani, joi, chiar în ziua în care bunul său prieten, Chris Cornell, solistul de la Soundgarden, ar fi împlinit 53 de ani, conform publicației The Hollywood Reporter.

Chris Cornell, unul dintre cântăreții emblematici ai stilului rock grunge, s-a sinucis prin spânzurare la 18 mai, într-o cameră de hotel din Detroit, după ce susținuse un concert cu formația sa. Joi dimineaţă, poliția din Los Angeles a confirmat faptul că Chester Bennington s-a spânzurat în reședința sa privată din L.A. County. Chester Bennington, solistul trupei Linkin Park și tatăl a șase copii, avea 41 de ani. Conform TMZ, cântărețul s-a spânzurat în casa sa din Palos Verdes Estates, din Los Angeles. Trupul fără viață al lui Bennington a fost găsit de autorități. Bennington a participat la funeraliile bunului său prieten Chris Cornell unde a și interpretat piesa „Hallelujah”. După moartea solistului de la Soundgarden, Chester Bennington a postat un mesaj pe pagina de Facebook a acestuia prin care își exprima durerea și speranța că prietenul său își va găsi pacea pe lumea cealaltă. „Gândurile despre tine mi-au inundat mintea și am plâns. Încă plâng cu lacrimi de tristețe, dar și de recunoștință pentru că am avut șansa de a împărtăși niște momente foarte speciale cu tine și cu frumoasa ta familie. Nici nu știi cât de mult m-ai inspirat. Talentul tău a fost pur și neegalat. Vocea ta era bucurie și durere, mânie și iertare, iubire și dezamăgire, toate la un loc. Presupun că toți suntem așa. Tu m-ai ajutat să înțeleg asta”, scria Chester Bennington după moartea lui Chris Cornell.

Chester Bennington a fost căsătorit de două ori și avea 6 copii. În trecut el nu s-a sfiit să vorbească despre problemele pe care le-a avut din cauza abuzului de alcool și droguri. Într-un interviu acordat în 2009 site-ului dedicat muzicii rock și metal Noisecreep, el a povestit cum s-a luptat să treacă peste divorțul de prima sa soție, după 9 ani de relație.

„Viața mea se destrăma din toate colțurile și am scris muzică despre cum am trecut peste divorț și cum m-am abandonat alcoolului și drogurilor”. El a precizat că celebra piesă „Crawling”, a formației Linkin Park vorbește exact despre „sentimentul că nu mai am niciun control în ceea ce privește consumul de alcool și droguri”. Tonul reacțiilor după anunțarea morții lui Chester Bennington a fost dat chiar de colegul său de trupă, Mike Shinoda, care a și confirmat vestea tristă: „Șocat și cu inima frântă, dar este adevărat”, a scris el pe Twitter. Multe celebrități, printre care muzicieni, oameni de televiziune și actori, au inundat mediile de socializare cu mesaje de compasiune și condoleanțe pentru familie și prietenii lui Chester.

Paul Stanley, solistul formației Kiss, a lansat un apel pentru a veni în ajutorul celor care luptă cu depresia și se simt singuri. „Nu putem ști niciodată prin ce drame trec oamenii. Rugăciunile mele se îndreaptă spre familia lui Chester în această tragedie. Dacă aveți nevoie de ajutor, vă implor să dați un semn”, a scris el. Membrii formației OneRepublic s-au declarat devastați la aflarea veștii. „Sinuciderea este diavolul care umblă printre noi”, conform mesajului postat pe contul de Twitter al formației.