Orădenii și firmele care înregistrează restanțe la bugetul local pot beneficia de anularea penalităților născute în perioada stării de urgență/alertă dacă își achită datoriile la zi până la data de 31 decembrie 2021 inclusiv.

 

Această măsură a fost luată de către municipalitatea orădeană pentru a veni în întâmpinarea orădenilor afectaţi de criza economică declanşată de pandemia de Covid-19. Facilități fiscale se aplică atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice.

Condițiile pentru persoane fizice sunt: achită integral până la data depunerii cererii sau cel târziu până la data de 31 decembrie 2021 obligaţiile principale fiscale sau nefiscale faţă de bugetul local; înregistrează majorări de întârziere în cuantum minim de 100 lei existente în sold la data cererii și cele născute pe durata valabilității prezentei scheme de minimis, aferente unor obligații fiscal-bugetare născute după data de 16 martie 2020.

Cererile sub 100 lei vor fi respinse.

Condițiile pentru persoane juridice sunt: achită integral până la data depunerii cererii sau cel târziu până la data de 31 decembrie 2021 obligaţiile principale fiscale sau nefiscale faţă de bugetul local; înregistrează majorări de întârziere în cuantum minim de 1.000 lei existente în sold la data cererii și cele născute pe durata valabilității prezentei scheme de minimis, aferente unor obligații fiscal-bugetare născute după data de 16 martie 2020; nu se află în stare de insolvenţă, lichidare, dizolvare, afacerea să nu fie condusă de un administrator sau lichidator judiciar, să nu aibă restricţii asupra activităţilor sale comerciale, iar acestea să nu fie puse la dispoziţia creditorilor.       

Cererile sub 1.000 lei vor fi respinse.

Cererile pot fi descărcate de pe site-ul Primăriei Oradea: www.oradea.ro și se depun la ghișeele 3 sau 4, respectiv pot trimise prin e-mail [email protected] sau prin poștă.