Mai sunt 10 zile în care orădenii care au datorii la bugetul local pot fi scutiți de majorările de întârziere, dacă acestea sunt în sumă egală sau mai mare de 100 de lei.

Cei care vor să fie scutiți trebuie să depună o cerere până la 30 noiembrie și să-și achite obligațiile principale. Cererea poate fi depusă fie online pe primarie@oradea.ro, fie la ghișeele Primăriei Oradea sau prin corespondență pe adresa Primăria Oradea, Piața Unirii nr. 1. De menționat că majorările trebuie să fie în sumă egală sau mai mare de 100 de lei.

„Pentru a beneficia de această reducere, cetățenii au de parcurs următorii pași:

Pasul 1. Obțineți informații la zi privind obligațiile dvs. de plată datorate bugetului local: Consultați Ghișeul online – Primăria Oradea pe site-ul oradea.ro. Accesul pe platformă poate fi realizat fără autentificare, strict pe baza CNP. În cazul proprietăților deținute în comun, vă rugăm să aveți în vedere consultarea pe platformă și pentru CNP-ul coproprietarului sau coproprietarilor. La ghișeele de casierie sau impunere din cadrul Primăriei Oradea, de luni până joi, între 8.00 și 18.00, și vineri, între 8.00 și 15.00.

Pasul 2. Achitați până cel târziu în data de 30 noiembrie 2023 suma reprezentând obligațiile principale de plată (debit și/sau rămășită din anii anteriori), fără majorările și penalitățile aferente.

Pasul 3. Completați și transmiteți, până cel târziu la 30.11.2023, Cererea de anulare a accesoriilor (majorări și/sau penalități) – este disponibilă pe site-ul oradea.ro.

Depuneți cererea la ghișeele Primăriei Oradea, online, la adresa primarie@oradea.ro sau prin corespondență pe adresa Primăria Oradea, Piața Unirii nr. 1”, se afirmă într-un comunicat al Primăriei Municipiului Oradea.

Ulterior prelucrării cererilor, solicitanții vor primi prin corespondență (email/adresă) dovada scutirii majorărilor de întârziere sau respingerii solicitării în cazul în care solicitantul nu este eligibil conform prevederilor legale.

Mai multe detalii se pot obține consultând platforma online Ghișeul Online sau prin prezentare la Primărie – Serviciul Executare Silită, camera 4 parter, unde cei interesați pot discuta cu funcționarii zonei în care domiciliază.