Circulaţia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe teritoriul Ungariei, de vineri, 11 martie, până mâine, 15 martie, ora 23.00 (ora României).

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că până marți, 15 martie, ora 23.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei, va fi restricţionată circulaţia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că data de 15 martie este declarată zi de sărbătoare naţională, prin lege nelucrătoare.

Autoritățile ungare au precizat că nu sunt vizate de restricţii transporturile umanitare pentru a nu întârzia distribuirea ajutoarelor şi donaţiilor, respectiv transporturile de animale vii, alimente perisabile sau combustibili, materiale pentru încălzit. „Precizăm faptul că, în perioada menţionată (11 martie, ora 23.00 -15 martie, ora 23.00), traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura fără restricţii”, au mai transmis reprezentanții CNAIR.

Poliţia de Frontieră a anunţat vineri seară că „în urma comunicării permanente cu autorităţile de frontieră maghiare”, maghiarii au informat că programul anunţat iniţial privind restricţiile de circulaţie a autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone se modifică”. Mai exact, au fost introduse anumite intervale orare în care traficul greu este permis, așa cum se va întâmpla și astăzi, 14 martie, ora 23.00 - 15 martie, ora 9.00.