Pe site-ul Primăriei Oradea, www.oradea.ro, poate fi accesată și vizualizată, începând de miercuri, 28 septembrie, harta interactivă a Registrului local al spațiilor verzi din municipiul Oradea. Pe această hartă sunt marcate suprafețele înregistrate ca spații verzi și arborii care aparțin domeniului public al municipiului.

Registrul este disponibil pe site-ul www.oradea.ro, accesând bannerul din dreapta „Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea” sau direct link-ul: https://gis.info-design.ro/RSVOradea/.

„Pe pagina deschisă, utilizatorul poate căuta locația dorită prin accesarea iconiței Căutare și introducerea denumirii străzii. Spațiile verzi sunt evidențiate cu culoare verde, iar din momentul în care utilizatorul dă click pe o anumită zonă verde, aceasta va primi un contur de culoare turcoaz, generând informațiile disponibile, precum număr de identificare, suprafață etc. În acest perimetru, fiecare arbore poate fi accesat tot printr-un simplu click, utilizatorul primind informații cu privire la numărul de identificare, specia, dimensiunea arborelui, starea de viabilitate, vârsta sau dacă arborele este ocrotit sau nu. Totodată, cu ajutorul iconiței Rapoarte RSV se poate genera fișa spațiului verde căutat, prin selectarea butonului Selectare imobil”, menţionează directorul adjunct al Direcției Tehnice, Adina Popa.

Noul Registru local al spațiilor verzi a fost aprobat în luna aprilie de către Consiliul Local și se prezintă astfel: 1.678 ha suprafața inventariată, din care un total de 603 ha spații verzi amenajate, 43 ha terenuri degradate, 60 ha suprafață cimitire și 97.219 buc. arbori și arbuști, din care 87.366 arbori izolați şi 9.853 arbuști.