Administrația Domeniului Public Oradea vine în sprijinul celor care doresc să-și pregătească mormintele pentru Ziua Morților, prelungind programul de acces în Cimitirul Municipal, care va fi deschis începând de vineri, 29 octombrie, până marţi, 2 noiembrie, inclusiv, între orele 8.00-21.00.

Luni, 1 noiembrie, accesul auto în cimitir va fi permis doar în urma achitării unei taxe de 50 de lei. Prin excepție, autovehiculele care transportă persoane cu handicap locomotor sau cu mobilitate redusă vor avea acces gratuit, în baza legitimației care atestă acest fapt, afișată pe parbrizul autovehiculelor. În toată această perioadă, intrarea autovehiculelor în cimitir se va face pe poarta principală, iar ieșirea, pe poarta dinspre cartierul Europa.

„Cei care doresc unelte pentru aranjarea mormintelor (sape, greble, lopeți, mături etc.) le pot obține la intrarea în cimitir, pe baza actului de identitate. Tot la intrarea în cimitir, precum și la poarta dinspre cartierul Europa, sunt amenajate spații de unde aparținătorii își pot procura flori, candele, lumânări sau coronițe în amintirea celor dragi”, a precizat purtătorul de cuvânt al ADP Oradea, Loredana Buz. Administrația Cimitirului Municipal le recomandă aparținătorilor să nu aprindă lumânări în preajma coroanelor, evitând astfel eventualele incidente neplăcute.

Începând din 3 noiembrie și până în 31 martie, accesul publicului în incinta Cimitirului va fi permis între orele 8.00-17.00. Biroul Programări Înmormântări, Reînnoiri, Evidență va avea program de funcționare de luni până sâmbătă, între orele 8.00-16.00.