Administraţia Domeniului Public Oradea a anunţat că duminică, 12 mai, zi în care creștinii ortodocși își pomenesc morții, accesul publicului în Cimitirul Municipal Rulikowski va fi prelungit, fiind permis în intervalul orar 8.00-21.00.

„Cu excepția zilei de duminică, programul de funcționare și taxa auto de acces vor fi cele obișnuite. Astfel, în această perioadă, accesul publicului în incinta Cimitirului este permis între orele 8.00-20.00, iar taxa auto este de 10 lei. Doar în cursul zilei de duminică, accesul publicului va fi permis până la ora 21.00, iar taxa auto va fi de 50 lei. Menționăm că persoanele cu handicap locomotor sau cu mobilitate redusă au acces auto gratuit în toată perioada anului, inclusiv duminică, în baza legitimației care atestă acest fapt, afișată pe parbrizul autovehiculului. Abonamentele lunare auto nu vor fi valabile duminică, 12 mai”, a precizat Loredana Buz, purtătorul de cuvânt al ADP Oradea.

Sâmbătă și duminică, intrarea se va face pe poarta principală, iar ieșirea, pe poarta dinspre cartierul Europa. Viteza de deplasare în incinta cimitirului va trebui menținută la maximum 15 km/h, iar parcarea se va face fără a deranja accesul pietonilor şi traficul auto. Cei care doresc unelte (sape, greble, lopeţi, mături etc.) pentru aranjarea mormintelor le pot obţine la intrarea în cimitir, pe bază de buletin.

Administrația Cimitirului Municipal le recomandă aparținătorilor să nu aprindă lumânări în preajma coroanelor, evitând astfel eventualele incidente neplăcute.