Comisia de circulație din cadrul Primăriei Oradea a aprobat joi, 22 octombrie, la solicitarea constructorului, închiderea circulației auto pe o bandă de circulație pe strada Aurel Lazăr, tronsonul dintre str. A. Șaguna și str. Libertății. De luni, 26 octombrie, circulația se închide și pe Ady Endre, de la Clubul Constructorul până în Piața Ferdinand.

Pe Aurel Lazăr, circulația se va închide pe sensul dinspre Parcul Traian spre str. Libertății, începând de vineri, 23 octombrie, pe o perioadă de 7 zile.

În această perioadă, pe strada Andrei Șaguna se va putea circula pe un singur sens, cel dinspre Parcul Traian. Închiderea este necesară în vederea realizării obiectivului de investiție „Amenajare și pavare pe str. Aurel Lazăr, în vederea transformării acesteia în zonă pietonală”.

„Reamintim că lucrările de amenajare și pavare a străzii Aurel Lazăr în vederea transformării acesteia în zonă pietonală sunt în curs de desfășurare, ordinul de începere a lucrărilor fiind dat în 24 iulie 2019. La finalul lucrărilor, strada va deveni în cea mai mare parte pietonală, traficul auto urmând să fie permis doar pentru riverani și pentru mașinile de intervenție”, se afirmă într-un comunicat al Primăriei Oradea.

Până în prezent au fost realizate lucrări în proporție de aproximativ 50%: lucrări pregătitoare, terasamente, lucrări la rețele de canalizare menajeră, lucrări la rețelele de canalizare pluvială, lucrări la rețelele de alimentare cu apă, lucrări la rețelele de energie termică, totodată, s-a început montarea zonei cu piatră pe partea dinspre strada Republicii.

Tot joi, 22 octombrie, Comisia tehnică pe probleme de circulație și trafic rutier a avizat închiderea circulației auto pe strada Ady Endre (de la Clubul Constructorul până în Piața Ferdinand) cu excepția riveranilor, începând de luni, 26 octombrie, până pe 2 noiembrie. Aici se va realiza rabilitarea, modernizarea și refacerea scuarurilor. Lucrările din Piața Ferdinand sunt executate în proporție de 60%. În zonă au fost realizate toate lucrările de amplasare a rețelelor subterane, s-a montat și se montează în continuare piatră pe zonele pietonale ale pieței.