Poliţiștii rutieri bihoreni le reamintesc conducătorilor auto ca, în condiţiile unui carosabil umed, să adopte o manieră calmă de pilotare, evitând bruscarea comenzilor vehiculului. De asemenea, este absolut necesar să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi să efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare.

Polițiștii rutieri le amintesc conducătorilor auto că, pe toate categoriile de drumuri publice, sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă. Folosirea acestora reduce riscul producerii unor accidente rutiere, cu precădere în situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie sau în condiții de ceață, un alt fenomen cu care conducătorii auto se pot confrunta zilele acestea.

„Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi lunetei maşinii, care trebuie să funcţioneze impecabil.

În același timp, menționăm că legea prevede obligativitatea menținerii curate a parbrizului, geamurilor laterale, precum și a lunetei.

De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Când condițiile meteo sunt nefavorabile, fiţi mai atenţi la pietoni! Aceştia sunt mai puţin prudenţi, circulă zgribuliţi, se ascund sub umbrele, privesc mai puţin în jur şi se asigură mai puţin la traversare!

Pietonilor le recomandăm să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă!”, se afirmă într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Pietonii trebuie să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă, ţinând cont de faptul că, în condiţii de carosabil umed, spaţiul de frânare al autovehiculelor creşte simţitor.