Oficiul Fitosanitar Bihor comunică tratamentul de toamnă, în perioada căderii frunzelor, împotriva agenţilor patogeni: bacterioză, antracnoză, ciuruire, monilioză. Tratamentul se aplică în vederea reducerii rezervei biologice de agenţi patogeni la speciile sâmburoase: prun, piersic, cais, cireş, vişin.            

Efectuați tratamentul folosind unul din  produsele:

1. Cuproxat Floawable – 0,5% sau

2. Alccupral 50 PU – 0,2% sau

3. Bouillie Bordelaise WDG – 0,5%.

Se mai pot utiliza şi alte produse de protecția plantelor, omologate în România. Tratamentul se va efectua în perioada căderii frunzelor, prin îmbăierea totală a pomilor. La prepararea soluției se vor respecta toate instrucțiunile de folosire de pe eticheta produsului. Conform normelor Uniunii Europene privind ecocondiţionalitatea, toate informaţiile privind utilizarea produselor de protecţie a plantelor de către utilizatorii profesionişti vor fi completate la zi în Registrul de evidenţă a tratamentelor şi păstrate cel puţin 3 ani.

După golire, ambalajele din material plastic se vor clăti obligatoriu de 3 ori, soluţia rezultată golindu-se în rezervorul maşinii de tratat. Ambalajele se depozitează în magazii şi se returnează distribuitorului. Se vor respecta normele de tehnica securităţii muncii, protecţia albinelor şi a mediului înconjurător aşa cum prevede legislaţia în vigoare, precum şi Protocoalele de colaborare nr. 328482/2015 şi nr. 3242/F/2016 – se arată în buletinul întocmit de ing. Virgil Itu şi aprobat de şef serviciu ing. Nicolae Rugea.