Oficiul Fitosanitar Bihor comunică tratamentul pentru combaterea dăunătorului - omida păroasă a dudului (Hyphantria cunea) –  generaţia I la toate speciile de pomi  fructiferi, arbori ornamentali aliniamente drumuri, parcuri. Se mai combat: afide, minatoare.

Efectuati tratamentul folosind unul din produsele:

1. Fastac 10 EC – 0,02% sau

2. Karate Zeon – 0,015% sau

3. Bactospeine DF - 1 kg/ha sau

4. Calypso 480 SC – 0,02%.

Se mai pot utiliza şi alte produse de protecția plantelor, omologate în România. Perioada optimă pentru efectuarea tratamentului: la apariţia larvelor. Dăunătorul se poate combate şi prin îndepărtarea lăstarilor atacaţi prin tăieri mecanice cu foarfeca. La prepararea soluției se vor respecta toate instrucțiunile de folosire de pe eticheta produsului. Conform normelor Uniunii Europene privind ecocondiţionalitatea, toate informaţiile privind utilizarea produselor de protecţie a plantelor de către utilizatorii profesionişti vor fi completate la zi în Registrul de evidenţă a tratamentelor şi păstrate cel puţin 3 ani.

După golire, ambalajele din material plastic se vor clăti obligatoriu de 3 ori, soluţia rezultată golindu-se în rezervorul maşinii de tratat. Ambalajele se depozitează în magazii şi se returnează distribuitorului. Se vor respecta normele de tehnica securităţii muncii, protecţia albinelor şi a mediului înconjurător aşa cum prevede legislaţia în vigoare, precum şi Protocoalele de colaborare nr. 328482/2015 şi nr. 3242/F/2016 – se arată în buletinul întocmit de ing. Virgil Itu şi aprobat de şef serviciu ing. Nicolae Rugea.