Oficiul Fitosanitar Bihor comunică tratamentul pentru prevenirea şi combaterea păduchelui din San Jose generația de iarnă (larve hibernante) la pomii fructiferi. Tratamentul se aplică în perioada de repaus vegetativ, în vederea reducerii rezervei biologice a dăunătorilor care iernează pe ramuri şi scoarţă.

 

Efectuați tratamentul folosind unul din produsele:

1. Mospilan 20 SG - 0,045% + Toil - 0,5 sau

2. Juvinal - 0,1%

3. Ovipron Top - 250 ml/100 litri apă.

Se mai pot utiliza şi alte produse de protecția plantelor, omologate în România.

Perioada optimă pentru efectuarea tratamentului: repaus vegetativ (după efecuarea tăierilor de întreținere) - până la umflarea mugurilor (urechiușă de șoarece la măr și păr) în zile cu temperaturi peste 5 grade fără vânt și ploaie. Stropirea se va efectua prin îmbăiere totală a pomilor.

La prepararea soluției se vor respecta toate instrucțiunile de folosire de pe eticheta produsului. De asemenea, se va verifica cu mare atenție recomandările privind compatibilitatea produselor atunci când urmează să se facă amestecuri de produse de protecția plantelor. După golire, ambalajele din material plastic se vor clăti obligatoriu de 3 ori, soluția rezultată golindu-se în rezervorul mașinii de tratat. Ambalajele se depozitează în magazii şi se returnează distribuitorului.

Respectați cu strictețe normele de lucru cu produse pentru protecția plantelor, norme de protecție și securitatea muncii, protecția albinelor și a animalelor, în conformitate legislaţia în vigoare, se arată în buletinul întocmit de ing. Virgil Itu şi aprobat de şef serviciu ing. Nicolae Rugea.