Teren: Coșdeni

Spectatori: 43

Marcatori: Petruș 37, 68, Gal 51, A. Cuciula 84 / A. Sabău 89

Cartonașe galbene: Pașca

Vida: Ghiță – Pașca, Petruș, Fl. Cuciula, Codoban, Adrian Cuciula, Pantiș, Zoț, Gal, Hora, Popa (78 Costin).

Antrenor: Ionuț Goina.

Biharea: Petruța – Botan,  P. Rădac, Hulber, A. Lazăr (42 T. Rădac), Boc (70 Teaha), Belea, Bulcău, A. Sabău, Teglaș (58 Ladar), Goț.

Delegat: Florinel Moș.

Arbitri: George Mangra – la centru, Gabrian Terici și Răzvan Lăzuran, asistenți.

Observator AJF: Marcel Pirtea.

Ultima apariție în acest tur de campionat pe teren propriu a echipei Vida Pomezeu a coincis cu o victorie categorică în fața vășcăuanilor însă, din păcate pentru gazde, cele trei puncte vor lua drumul de lângă „Apa Boiului” datorită unei neglijențe a celor care se ocupă de partea administrativă a echipei din Pomezeu.

Neglijența costă, iar de acest adevăr se va convinge și staff-ul administrativ a echipei Vida Pomezeu care în partida cu Biharea Vașcău, din cadrul etapei a 12-a din Liga a V-a, Seria a II-a, a folosit un jucător, Adrian Daniel Cuciula, în stare de suspendare, în urma acumulării a patru cartonașe galbene. Cu siguranță că forurile competente din cadrul AJF Bihor se autosesizau de acest aspect în urma verificării raportului de joc după predarea lui de către observatorul partidei, însă președintele de onoare a vășcăuanilor, Ioan „Ness” Porge, a sesizat la pauza meciului acest fapt care a creat o stare de confuzie în tabăra gazdelor, dar plini de sportivitate aceștia au recunoscut această neglijență din punct de vedere organizatoric și, spre lauda lor, nu au încercat nici o „manevră” care să ascundă acest adevăr. Ionuț Goina, conștient de omisiunea făcută, în calitate de delegat a echipei gazdă și-a informat jucătorii de greșeala existentă, însă le-a cerut să joace în continuare fapt care s-a și materializat pe dreptunghiul verde, unde jucătorii, cu Florinel Pașca în prim plan, și-au făcut din plin datoria, câștigând la „pas” o partidă pe care o vor pierde la „masa verde”, conform regulamentului. Dacă în prima repriză, chiar dacă au fost conduși cu 1-0, gol Petruș (37), vășcăuanii au lăsat o bună impresie jocul fiind pe alocuri destul de echilibrat, chiar dacă ocaziile mai clare de gol au fost contabilizate în favoarea gazdelor, în partea a doua, fiind conștienți că rezultatul de pe teren nu va fi omologat, vășcăuanii au redus turația făcând mai mult figurație pe câmpul de... luptă. Gal (51) printr-o execuție pretențioasă, cu călcâiul, a mărit diferența, pentru ca Petruș (68) să „recidiveze”, (3-0) tot cu o lovitură de cap. Scorul, (4-0) a fost majorat chiar de „inculpatul” Adrian Cuciula (84), însă a fost fixat, (4-1) de A. Sabău (89) după ce în prealabil vășcăuanii au mai avut șansa unui gol prin Bulcău (83) care a ratat lovitura de la 11 metri. În ciuda acestei neglijențe pe care cei din anturajul echipei gazdă și-au asumat-o, trebuie specificată sportivitatea de care au dat dovadă toți cei implicați în viața echipei, în care Costel Popa și Ionuț Goina au fost la mare înălțime afirmâmd chiar că din greșeli se învață, însă și-au cerut scuze pentru această neglijență prin care jucătorii vor pierde cele trei puncte puse în joc. Deci, încă o dată se dovedește, dacă mai era necesar de remarcat, că de multe ori „culoarele ” fotbalului sunt deosebit de întortocheate, însă dacă sportivitatea triumfă atunci „regele sportului” iese învingător indiferent de situația creată.