CSM Oradea  a încheiat anul cu o victorie concludentă, 38-31, pe teren propriu, cu Universitatea Craiova în derby-ul seriei D a Diviziei A la handbal masculin.

 

Meciul contând pentru etapa a 13-a a fost la discreţia echipei antrenate de George Tăutu. Avizaţi de rezultatul din tur (35-35), dar şi de poziţia secundă ocupată de adversari, orădenii au tratat serios meciul şi s-au desprins la 20-14 în primele 30 minute de joc, luând o opţiune serioasă pentru victorie. CSM şi-a mărit avansul şi după pauză încheind partida den la Arena "Antonio Alexe" cu 38-31. Dincolo de apetitul ofensiv ridicat din acest joc, merită apreciat şi aportul portarului Răzvan Costin, care a avut 14 intervenţii reuşite

Marcatorii echipei orădene în acest meci au fost Szabo Benjamin – 9 goluri, Munea Devid – 8 goluri, Mateaş Ghiţă  – 7 goluri, Petre Pomian – 4 goluri, Adrian Mihăilescu și Paul Oarga – 3 goluri fiecare, Radu Răzvan – 2 goluri, Potera Alexandru și George Costea câte un gol.

La jumătatea sezonului regulat, CSM Oradea se situează pe primul loc, cu 31 de puncte, după ece victorii, un rezultat de egalitate și o înfrângere. Pe locul secud se află Universitatea Craiova, cu 25 de puncte, iar pe 3, Unirea Sânnicolau Mare, cu 24 de puncte, ambele având un meci mai puţin disputat. La sfârşitul săptămânii viitoare, CSM Oradea va avea etapă liberă.

Următorul meci oficial al orădenilor va fi pe teren propriu, în 26 ianuarie, cu ocupanta poziţiei a patra, CSU Târgu Jiu.