Cu un parcurs perfect în precedentele patru deplasări, Luceafărul Oradea s-a poticnit când se aştepta mai puţin. Liderul Seriei a 5-a din Liga a III-a a clacat la Dej, unde echipa locală Unirea a întors rezultatul în ultimele minute.

Echipa orădeană a dominat cea mai mare parte a jocului, dar fără eficienţă deosebită în faţa porţii adverse.În prima parte, Manole a  (35), Paraschiv (40) şi Mitrică (41) au dat ceva emoţii gazdelor, care s-au dovedit periculoase la lovitura liberă executată de Lemnaru (44), în urma căreia mingea a fost respinsă peste poartă de Filip.

În debutul reprizei secunde, Peter a şutat puţin pe lângă din apropierea careului mare, după care oaspeţii au continuat să insiste în atac, dar destul de steril. Până în minutul 67, când Maxin a reluat în plasă din apropiere mingea respinsă în faţă de Farcaş la un şut puternic expediat de Paşca (0-1).

Finalul a aparţinut însă dejenilor, care au schimbat soarta jocului în doar trei minute. Mai întâi, Balaj (88) a egalat dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, executată perfect, în vinclu (1-1), iar rutinatul Mihai Onicaş (fost la Steaua, Poli Iaşi, Viitorul, Unirea Urziceni, FCM Tîrgu Mureş, U Cluj) a dat lovitura de graţie "luceferilor" în minutul 90, când a pătruns printre fundaşii orădeni şi a plasat mingea pe lângă Filip (2-1).

Eşec frustrant pentru Luceafărul în faţa unui adversar mai slab cotat, dar care a crezut în şansa sa până la final. În ciuda eşecului, "luceferii" rămân lideri, la egalitate de puncte cu Recea, care a remizat la Zalău.

Unirea: D. Farcaş – A. Peter (90+2 V. Sabo), Kereki, R. Zaharia, Al. Papp, V. Cătineanu, M. Onicaş, B. Pop, Fl. Blaj, A. Pop, Lemnaru. Antrenor: Gheorghe Barbu

Luceafărul: D. Filip – Gunie, D. Pop, Core (90 D. Gheban), D. Roş, Paşca (70 Mintaş), P. Peter, Manole, Maxin (84 Lăsconi), Mitrică (89 Nemeş), Paraschiv. Antrenor: Dragoş Militaru.

Arbitri: Răzvan Necrici (Chechiş – Maramureş) – la centru; Daniel Lar (Baia Mare), Cristian Mureşan (Cavnic – Maramureş) - asistenţi. Observatori FRF: Mihai Ţîră (Alba Iulia), Constantin Por (Satu Mare).