După un parcurs peste aşteptări în prima parte a turului de campionat din Seria a V-a a Ligii a III-a, Luceafărul s-a „stins” pe final astfel că după ce a fost lider mai multe etape, a încheiat sezonul de toamnă pe ultima treaptă a podiumului. În acest context, antrenorii Dragoș Militaru și Moundir Moussaddak și-au reziliat contractele cu gruparea bihoreană, de echipă urmând să se ocupe orădeanul Ciprian Dianu.

Cu un bilanţ de 8 victorii, două rezultate de egalitate şi 5 înfrângeri, Luceafărul a avut un parcurs onorabil în turul de campioant din eşalonul al treilea. Cu toate acestea, sincopele din final au condus la despărţirea de cuplul de antrenori Dragoș Militaru - Moundir Moussaddak astfel că postul de „principal” a devenit vacant. Soluţia optimă pentru acestă funcţie a fost găsită în persoana lui Ciprian Dianu, fostul secund al lui Cristian Lupuţ la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, deci practic o promovare în organigrama celor două entităţi sportive patronate din umbră de controversatul om de afaceri Nicolae Sarcină. Primul antrenament pe care tehnicianul în vârstă de 43 de ani îl va conduce la noua sa echipă va avea loc pe 20 ianuarie atunci când este programată reunirea „luceferilor”. Ca principal, Dianu a mai activat la două echipe în cariera sa de antrenor. Este vorba despre formaţiile bihorene Crişul Sântandrei şi Unirea Oşorhei.

Misiunea sa în noua postură va fi aparent mai complicată decât a predecesorului său după ce echipa bihoreană de Liga a III-a s-a despărţit de cele mai grele „piese” pe care le avea. Este vorba despre atacantul George Paraschiv (16 goluri) şi mijlocaşul Paul Mitrică (7 goluri), cei doi marcând împreună 23 din cele 36 de goluri ale echipei. Şi în cazul lor, la fel ca în cel al antrenorului, este vorba despre o „relocare” în cadrul aceleiaşi „multinaţionale” fotbalistice patronate de Sarcină, noua lor echipă urmând a fi Viitorul Pandurii Târgu Jiu.