Ziua şi mutarea în lotul de jucători al campioanei României la baschet masculin. După ce s-a renunţat la prelungirea înţelegerii cu căpitanul Muha Pasalic, CSM CSU Oradea l-a legitimat pe baschetbalistul american Aaron Broussard, un jucător care poate evolua pe poziţiile 2 şi 3.

Baschetbalistul de 29 de ani a fost coleg, timp de jumătate de sezon, cu Nikola Markovic la echipa poloneză Anwil Wloclawek. Dacă sârbul a venit din iarnă la Oradea unde a devenit campion al României cu CSM CSU, Aaron a rămas în Polonia, unde a câştigat titlul cu echipa sa. Broussard, înalt de 1,95 metri, se va afla la prima experienţă în baschetul românesc. „Jucător de perimetru, Broussard este un baschetbalist de ambele faze. El poate să contribuie atât în atac, cât și în apărare. De asemenea, are capacitatea de a acoperi la mai multe poziții, îndemânarea la minge ajutându-l să joace chiar și la poziția 1 dacă este nevoie. Palmaresul său cuprinde câte un titlu de campion al Islandei (2013) și Poloniei (2019)”, se arată în descrierea pe care site-ul clubului orădean o face ultimului sosit în tabăra roş-albaştrilor.

Medie de aproape 10 puncte pe meci în Polonia

Între 2008 și 2012 Broussard a jucat în NCAA pentru universitatea Seattle, bifând 109 prezențe, cu 89 titularizări. El a avut medii de 12.9 puncte, 5.9 recuperări, 1.1 pase decisive, 1.4 intercepții în aproape 26 minute pe partidă. După încheierea studiilor universitare, Aaron și-a început cariera profesionistă. Primul său angajament a fost în Islanda, alături de Grindavik, formație unde a bifat 22 prezențe și a avut medii de 23.0 puncte, 9.1 recuperări și 3.5 pase decisive pentru 25.0 la eficiență. A urmat o experienţă de un sezon în cel de-al treilea eşalon al Franţei după care Broussard a jucat trei ani la Fos Provence, în a doua ligă franceză. În vara anului 2017, Aaron s-a alăturat lui MKS Dabrowa Gornicza, în Polonia. Aici a jucat 30 meciuri și a contribuit cu 14.4 puncte, 5.5 recuperări și 4.6 pase decisive pentru 17.7 la eficiență. Sezonul 2018/19 a început pentru Broussard alături de Nizhny Novgorod, dar a bifat o singură prezență pentru această echipă. Aaron a fost legitimat apoi de Anwil Wlocklawek, jucând 24 de meciuri în campionatul Poloniei și având medii de 9.3 puncte, 3.5 recuperări și 3.3 pase decisive pentru 12.4 la eficiență.

Aşadar, Broussard devine cel de-al 5-lea baschetbalist străin legitimat de CSM CSU Oradea pentru sezonul 2019-2020 după Valeika, Markovic, Zekovic şi Richard, ultimul încercând să fie naturalizat. Ceilalţi jucători sub contract cu CSM-ul sunt Giordan Watson (naturalizat), Tudor Fometescu, Bobe Nicolescu, Edward Petrescu și Cătălin Baciu.